COVID-19 - сторінка 2

Терапевт рассказал об особенностях ОРВИ после перенесенного COVID-19

  • 2022-02-21 06:39:32
  • перегляди: 0

Если человек заболевает ОРВИ вскоре после COVID-19, он может чувствовать схожие с коронавирусом симптомы, однако это не значит, что любое ОРВИ после COVID-19 проходит по «ковидному сценарию». Об этом врач-терапевт и кардиолог Игорь ГончаровСпециалист отметил, что коронавирус наносит сильный удар по всему организму — в частности, состоянию сосудов и сердца, по свертывающей системе и по другим системам.По словам Гончарова, если человек болеет ОРВИ, то остаточные явления COVID-19 тоже будут себя каким-то образом проявлять.«Но это не спровоцированный респираторной инфекцией синдромы, а продолжение той болезни, которую человек перенес, осложнения после нее. То есть фактически мы видим не проявление ОРВИ по ковидному сценарию, а проявление осложнений от перенесенной коронавирусной инфекции», — заключил эксперт.

У Франції заявляють про суттєве зниження захворюваності на COVID-19

  • 2022-02-21 06:10:04
  • перегляди: 0

Як передає Укрінформ із посиланням на CNEWS, про це заявив міністр охорони здоров’я Франції Олів'є Веран.

У неділю він оголосив про "різкий спад хвилі Омікрона". Від пікового показника захворюваності наприкінці січня (понад 366 тис. випадків за добу) нині кількість заражень знизилася на 77%.

Очільник МОЗ також констатував зменшення навантаження на систему охорони здоров’я: ситуація в лікарнях стабільна, кількість госпіталізованих продовжує скорочуватися.

За останніми даними, повністю вакциновані проти коронавірусу 53,15 млн французів (78,8% населення), 38,53 млн отримали бустерну дозу.

Читайте також: Міністр охорони здоров'я Франції захворів на COVID-19

Веран також повідомив, що в четвертому щепленні немає потреби, в тому числі для людей віком від 80 років. «Науковці вважають, що сьогодні в цьому немає потреби, враховуючи той факт, що вакцини були менш адаптовані до таких варіантів, як Омікрон. Якщо таке питання постане, наприклад, наступної осені, у нас будуть сучасніші вакцини», - підсумував міністр.

За останніми даними, у світі виявлено понад 425 млн випадків COVID-19, померли 5,9 млн осіб, одужали майже 350,6 млн.

Сейчас идеальные условия для появления более опасного штамма – ВОЗ

  • 2022-02-21 04:59:56
  • перегляди: 0

Сейчас рано говорить о завершении пандемии COVID-19 в мире. Как сообщает корреспондент Укринформа, об этом во время выступления на Мюнхенской конференции по вопросам безопасности заявил глава Всемирной организации здравоохранения Тедрос Аданом Гебреесус.

“Значительная пропорция вакцинированных в некоторых странах вместе с менее тяжелым течением Омикрона продвигают опасный нарратив, что пандемия завершилась. Впрочем, это не так. Не тогда, когда 70 тысяч человек погибают еженедельно от излечимых болезней. Не тогда, когда 83% жителей Африки не получили даже первую дозу прививки. Не тогда, когда системы здравоохранения остаются перегруженными из-за больных COVID-19. И не тогда, когда очень заразный вирус продолжает почти неограниченно распространяться и слишком мало внимания уделяется его отслеживанию”, - сказал Гебреесус.

По его словам, "ныне - идеальные условия для появления более опасного и заразного штамма".

В то же время он подчеркнул, что COVID-19 уже в этом году может прекратить быть "глобальной чрезвычайной ситуацией в сфере здравоохранения", если государства приложат усилия к борьбе с ним. В частности, следует существенно увеличить финансирование программ по вакцинации жителей бедных регионов мира. “Пандемия прекратится, когда мы так решим. Поскольку, наконец, это вопрос не случая, а выбора”, - подытожил глава ВОЗ.

Как сообщалось, в мире, по состоянию на утро 19 февраля, зафиксировали 422 258 748 случаев заражения коронавирусом. В частности, выявлено 5 893 224 смерти, выздоровели 346 866 880 человек.

Королева Великобритании заразилась коронавирусом

  • 2022-02-21 00:56:30
  • перегляди: 0

Фото: theroyalfamily / Instagram У британской королевы тест на COVID-19 показал положительный результат. Отмечается, что 95-летняя королева испытывает легкие симптомы простуды, она рассчитывает продолжить выполнять несложные обязанности в Виндзоре на протяжении ближайшей недели. Елизавета II будет получать медицинскую помощь и соблюдать все рекомендации врачей. Источник: www.depo.ua Напомним, ранее стало известно, что у королевы Великобритании Елизаветы II начали отказывать ноги. Она уже с трудом передвигается. Врачи считают, что с 95-летней королевой Британии происходят возрастные изменения, из-за которых возникла скованность в движениях.

Поліція поклала край COVID-протестам у столиці Канади

  • 2022-02-21 00:46:21
  • перегляди: 0

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протягом останніх трьох днів правоохоронці змогли відтіснити протестувальників з більшості центральних вулиць. Хоча нечисленні мітинги досі тривають, прилеглі до будівлі парламенту райони - під контролем правоохоронців.

За даними поліції Оттави, арештовано близько 150 осіб, кілька людей постраждали від сльозогінного газу. Окрім того, евакуйовано понад 50 автомобілів - мер міста Джим Вотсон вже висловив намір конфіскувати їх та виставити на продаж, аби покрити збитки, яких місто зазнало через протести.

Нагадаємо: у столиці Канади три тижні тривали протести проти заходів, запроваджених для запобігання поширенню COVID-19.

Читайте також: COVID-протести в Канаді зумовили скорочення виробництва автомобілів

Протестувальники зайняли центральну частину міста, перекривши вулиці вантажівками, й вимагали скасувати всі карантинні обмеження.

У зв'язку з цим уряд Канади запровадив надзвичайний стан.

Фото: twitter.com/OttawaPolice

МОЗ оновило карантинні зони: чи змінилася ситуація на Закарпатті?

  • 2022-02-21 00:04:38
  • перегляди: 0

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України опублікували оновлений перелік всіх областей за карантинними зонами. До списку "зелених" не входить жодна, однак у багатьох спостерігається позитивна динаміка з одужанням та зменшенням кількості випадків COVID-19.

До переліку "червоних" досі входять 5 областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненька та Хмельницька.

Серед "помаранчевих" залишаються 15 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська, а також місто Київ.

До "жовтої" зони перейшли вже чотири області, а саме Львівська, Харківська, Полтавська та Чернівецька. Показникам "зеленої" зони не відповідає жоден регіон.

Нагадаємо, на Закарпатті за добу дев'ять смертей від коронавірусу. Відомо, скільки всього людей інфіковані.

Букінгемський палац: королева Єлизавета має легкі симптоми COVID-19

  • 2022-02-20 23:08:23
  • перегляди: 0

95-річна королева Великої Британії Єлизавета II 20 лютого здала позитивний тест на COVID-19, але Букінгемський палац заявив, що вона має лише легкі симптоми захворювання.

Британський монарх, яка відзначила 70 років на троні на початку цього місяця, вакцинувалася вже тричі.

Впродовж наступного тижня вона продовжить виконувати «легкі» обовʼязки в королівській резиденції у Віндзорському замку, повідомили в палаці.

За повідомленнями, британський уряд планує цього тижня скасувати вимогу щодо ізоляції людей з COVID-19 щонайменше на пʼять днів.

Кількість щоденних інфекцій у Великій Британії скоротилася, а смертність останнім часом зменшилася, хоча десятки тисяч людей зараз перебувають в ізоляції, як того вимагають встановлені урядом норми.

Букінгемський палац: королева Єлизавета має легкі симптоми COVID-19

  • 2022-02-20 23:08:04
  • перегляди: 0

95-річна королева Великої Британії Єлизавета II 20 лютого здала позитивний тест на COVID-19, але Букінгемський палац заявив, що вона має лише легкі симптоми захворювання.

Британський монарх, яка відзначила 70 років на троні на початку цього місяця, вакцинувалася вже тричі.

Впродовж наступного тижня вона продовжить виконувати «легкі» обовʼязки в королівській резиденції у Віндзорському замку, повідомили в палаці.

За повідомленнями, британський уряд планує цього тижня скасувати вимогу щодо ізоляції людей з COVID-19 щонайменше на пʼять днів.

Кількість щоденних інфекцій у Великій Британії скоротилася, а смертність останнім часом зменшилася, хоча десятки тисяч людей зараз перебувають в ізоляції, як того вимагають встановлені урядом норми.

В Австрії хочуть негайно відмінити примусову вакцинацію проти коронавірусу

  • 2022-02-20 23:00:21
  • перегляди: 0

У п’ятницю 18 лютого шеф FPÖ Герберт Кікль розкритикував оголошені урядом кроки по пом’якшення коронавірусних заходів, які залишають без зміни закон про обов’язкову вакцинацію.

У його заяві для преси, зокрема, стверджується:

«Канцлер ÖVP Карл Нехаммер у своїй стихії. Йому, очевидно, подобається і далі змушувати людей танцювати під його коронавірусну дудку. Лише через два дні після давно назрілих кроків з ослаблення коронавірусних заходів канцлер знову натиснув на гальмо — про це можна було дізнатися з «Ранкового журналу» Ö1. Після тиску, який на нього висловили висловлювання експертів та його власні глави земельних урядів, Нехаммер хоче знову повернутися до фетишизму обов’язкової вакцинації. Здобувши популярність як «гнучкий» міністр внутрішніх справ, нинішній канцлер тримає відкритим чорний хід, щоб через нього вперто продовжити жорстку лінію на обов’язкову вакцинацію», – заявив Герберт Кікль, вимагаючи негайно скасувати всі коронавірусні заходи та припинити обов’язкову вакцинацію.

Всі докази явно і недвозначно на боці критиків чорно-зеленого корона-режиму. Переважна більшість голів земельних урядів єдина в тому, що обов’язкова вакцинація та пов’язані з нею штрафи не потрібні. Та й погляд на закордонні країни показує, що там здебільшого не лише скасовано вже всі коронавірусні обмеження, а й немає жодних слідів обов’язкової вакцинації, – наголосив Кікль.

Мотивація Нехаммера та його авантюрного корона-курсу очевидна. «Канцлер не дає охолонути темі, яка насправді вже вичерпана. Тим самим він хоче відвернути увагу від основної структурної проблеми ÖVP – від корупції», – сказав шеф FPÖ.

За матеріалами: https://www.fpoe.at

Фото: FPÖ

Ізраїль відкриє кордони для всіх туристів

  • 2022-02-20 22:53:18
  • перегляди: 0

З першого березня влада Ізраїлю дозволить в’їзд усім туристами, незалежно від того, чи були вони вакциновані проти COVID-19. Про це повідомляє Reuters.com із посиланням на заяву прем’єр-міністра Нафталі Беннета.

“Ми спостерігаємо послідовне зниження показників захворюваності, тому настав час поступово відкрити те, що ми першими у світі закрили”, – зазначив прем’єр-міністр.

Також читайте: У світі почався бум на подорожі: покупки авіаквитків різко злетіли, перевищивши показники епохи до пандемії

Однак для перетину кордону все одно потрібно пред’явити два ПЛР-тести: до вильоту і в аеропорту Ізраїлю.

Раніше відомо, що Йорданія скасовує ПЛР-тести для туристів.

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: “Лікар визначив популярний фрукт, який може бути небезпечним для здоров’я“.

Ізраїль відкриє кордони для всіх туристів

  • 2022-02-20 22:53:18
  • перегляди: 0

З першого березня влада Ізраїлю дозволить в’їзд усім туристами, незалежно від того, чи були вони вакциновані проти COVID-19. Про це повідомляє Reuters.com із посиланням на заяву прем’єр-міністра Нафталі Беннета.

“Ми спостерігаємо послідовне зниження показників захворюваності, тому настав час поступово відкрити те, що ми першими у світі закрили”, – зазначив прем’єр-міністр.

Також читайте: У світі почався бум на подорожі: покупки авіаквитків різко злетіли, перевищивши показники епохи до пандемії

Однак для перетину кордону все одно потрібно пред’явити два ПЛР-тести: до вильоту і в аеропорту Ізраїлю.

Раніше відомо, що Йорданія скасовує ПЛР-тести для туристів.

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: “Лікар визначив популярний фрукт, який може бути небезпечним для здоров’я“.

5 березня в’їзд до Австрії буде значно спрощений

  • 2022-02-20 22:44:56
  • перегляди: 0

В Австрії “День волі” настане 5 березня. І це також матиме серйозні наслідки зміни правил в’їзду в Австрію.

Поки що для в’їзду в Австрію все одно доводиться проходити перевірку 2G Plus. На сайті Міністерства соціальних справ станом на середу (16 лютого) можна прочитати, що в’їзд до Австрії “можливий лише за наявності дійсної довідки про вакцинацію або одужання або медичної довідки про звільнення”. “Якщо цих доказів немає, перед в’їздом має бути проведена реєстрація для проходження перевірки. Крім того, необхідно негайно піти на карантин, який може бути завершений лише за допомогою негативного молекулярно-біологічного тесту (наприклад, ПЛР-тесту) на п’ятий день після в’їзду”. День в’їзду вважається “нульовим днем”.

Єдиними винятками на даний момент є люди з ревакцинацією, тобто ті, хто має три щеплення від вірусу корони

“При в’їзді в Австрію необхідно мати дійсний негативний результат молекулярно-біологічного тесту (наприклад, ПЛР-тест) або медичну довідку про звільнення. Якщо є доказ 2-G з додатковою дозою (“бустер”), негативний результат тесту не повинен подаватися” ,

– Ідеться в правилах.

Але через те, що 5 березня очікується велике відкриття, суворий режим в’їзду також відміниться

Правила в’їзду будуть радикально пом’якшені. Саме це означає, що з 19 лютого 2022 року до Австрії теоретично можуть в’їжджати нещеплені люди з негативним тестом на коронавірус. Ця модель 3G буде офіційно запроваджена, очевидно, протягом тижня з 21 лютого.

Таким чином, вже точно не пізніше 5 березня 2022 року при в’їзді в Австрію діятимуть загальні правила 3G. Після цього до країни можуть приїхати навіть нещеплені люди. Однак регіони та країни варіантів вірусу поки що будуть виключені з цього правила.

Є й хороші новини не лише для австрійців, які в’їжджають до країни

Туристи та ділові мандрівники також виграють від нового правила. Тому що на додаток до полегшення правил в’їзду також і в готельному бізнесі мають бути масові послаблення. Суворі вимоги у готелях мають бути зняті. Таким чином, подорожувати та відпочивати знову можна буде без “G-обмежень”. Але будьте обережні: Відень, як то кажуть, йде своїм шляхом. Ще невідомо, чи буде, і якщо так, то як виглядатиме свобода пересування для нещеплених людей у ​​федеральній столиці.

За матеріалами: https://www.heute.at/

Фото: APA/Roland Schlager

В Херсонской области – 868 новых случаев COVID-19, четыре смерти от осложнений и 108 выздоровлений

  • 2022-02-20 22:38:18
  • перегляди: 0

Среди больных: 372 мужчины, 496 женщин, 102 ребенка и 15 медицинских работников. Тем временем Украина продолжает получали лекарства от коронавируса, купленные за счет госбюджета. 465 человек — жители Херсонского района; 155 человек – жители Генического района; 135 человек — жители Каховского района; 66 человек — жители Бериславского района; 47 человек — жители Скадовского района. На амбулаторном лечении находится 797 человек, госпитализирован 71 больной. Также зарегистрировано 108 выздоровлений. От осложнений болезни умерли четыре человека: женщины, 68, 61, 42 года, жители Херсонского района; женщина, 85 лет, жительница Генического района. Сейчас в области 104637 лабораторно подтвержденных случаев заболевания. Из них: Источник: www.depo.ua 80 278 человек выздоровели; 21 457 человек инфицированы COVID-19; 2902 человека скончались. Напомним, за прошедшие сутки в Украине зафиксировали 17 448 новых подтвержденных случаев коронавирусной болезни COVID-19.

Постковідний синдром: бережіть нерви

  • 2022-02-20 22:37:56
  • перегляди: 0

COVID-19 має різні прояви та наслідки для здоров’я. Як і під час хвороби, так і після одужання можуть спостерігатися неврологічні та психічні ускладнення, - кажуть лікарі.

Серед важких симптомів постковідного синдрому виділяють марення, збудження, інсульт тощо. Особливо, коли йдеться про людей із вже діагностованими психічними та неврологічними розладами, а також, залежних від алкоголю та наркотичних речовин.

Дослідження свідчать, що неврологічні прояви, пов’язані із коронавірусною хворобою, різняться від легких до критичних та можуть вражати як дорослих, так і дітей.

У період постковіду, який може розвиватися протягом 5–12 тижнів після гострого перебігу коронавірусу, у пацієнтів можуть спостерігатися головний біль, запаморочення, порушення смаку або нюху, марення, нервове збудження, втома, труднощі з концентрацією уваги, порушення сну, нервово-психічні симптоми та порушення когнітивної діяльності. Такі дані подає МОЗ на офіційному сайті.