Чернігів - сторінка 2

Абсолютно неприйнятні умови проживання: у Чернігові поліція вилучила з сім'ї алкоголиків 14-місячного хлопчика

  • 2022-02-20 09:45:24
  • перегляди: 0

Ювенальні поліцейські вилучили з чернігівської родини 14-місячну дитину через небезпечні умови проживання. Нині хлопчик перебуває в лікарні. Його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області на своїй сторінці у Facebook.

Анонімне повідомлення про те, що в одному з приватних будинків Чернігова перебуває маленька дитина, за якою належним чином не доглядають надійшло до поліції 18 лютого.

Поліцейські прибули за вказаною адресою та виявили в будинку антисанітарію та абсолютно неприйнятні умови для проживання дитини – в оселі відсутнє опалення, водо- і газопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛИ МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР АЛІМЕНТІВ НА ДИТИНУ

З’ясувалося, що дорослі у цій родині – матір і бабуся дитини – ведуть асоціальний спосіб життя, вживають алкоголь і не приділяють уваги немовляті. На момент прибуття поліції матері дитини вдома не було, а бабуся мала ознаки алкогольного сп’яніння. При цьому, хлопчик мав неохайний вигляд, був голодним.

У зв’язку з тим, що життю і здоров’ю дитини загрожувала небезпека, поліцейські вилучили її з родини, нагодували та доправили до лікарні.

Нині вирішується питання про позбавлення матері батьківських прав та притягнення її до відповідальності.

Фото — Поліція Чернігівської області

MARKET_ADS_VAL_UA

Чернігівщина торгує зі 132 країнами світу

  • 2022-02-20 09:10:47
  • перегляди: 0

У 2021р. експорт товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Чернігівщини становив 1190 млн.дол. США, що майже на 34% більше, ніж рік тому, імпорт – 483 млн.дол. (на 41% більше).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 132 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині значно здорожчали овочі та макарони

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Китаю – 176 млн.дол., Нідерландів – 99 млн.дол., Азербайджану – 76 млн.дол., Єгипту – 57 млн.дол., Іспанії – 53 млн.дол., Туреччини – 48 млн.дол. В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, насіння і плоди олійних рослин, папір та картон, жири та олії тваринного або рослинного походження, недорогоцінні метали та вироби з них, текстильні матеріали та текстильні вироби, взуття.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Німеччини – 82 млн.дол., Білорусі – 77 млн.дол., Китаю – 48 млн.дол., Італії – 37 млн.дол., Литви – 27 млн.дол., Польщі – 20 млн.дол. В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, готові харчові продукти, текстильні матеріали та текстильні вироби, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, засоби наземного транспорту, мінеральні продукти, папір та картон, недорогоцінні метали та вироби з них.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Головне управління стаистики у Чернігівській області

Чи є ажіотаж із оформленням закордонних паспортів на Чернігівщині

  • 2022-02-20 08:39:50
  • перегляди: 0

На жаль, все частіше в тих чи інших мас-медіа можна побачити інформацію стосовно підвищеного попиту на оформлення паспортів для виїзду за кордон. До того ж зростання кількості бажаючих отримати закордонні паспорти пов’язують з масовою панікою громадян, які хочуть якнайшвидше виїхати з України. Управління ДМС у Чернігівській області запевняє, що жодної паніки чи ажіотажу з оформлення даного документа не спостерігається, про це свідчать і статистичні дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині не розминулися дві автівки: є постраждалий

І якщо в 2022 році кількість оформлених паспортів для виїзду за кордон більша ніж за аналогічний період 2021 року, то це насамперед, пов’язано із тим, що впродовж минулого року в Україні тривали жорсткіші карантинні обмеження, зокрема локдаун, спричинені пандемією COVID-19.

Наразі прийом громадян з надання адміністративних послуг в Управлінні та підпорядкованих територіальних підрозділах області триває в звичному режимі. Діє електронна черга https://bit.ly/3t3ZyVd Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

22 лютого у Чернігові та області лунатимуть сирени

  • 2022-02-20 08:09:31
  • перегляди: 0

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА 22 лютого проводитиме комплексну технічну перевірку територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Чернігівської області з передачею всіх команд та навчальних повідомлень цивільного захисту до керівного складу райдержадміністрацій, міськвиконкомів, територіальних громад та населення області.

О 10 годині буде проводитись перевірка територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту з практичним централізованим (автономним) запуском сигнально-гучномовних пристроїв (сирен) та доведенням до населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту через засоби масової інформації в м. Чернігові, районних центрах, територіальних громадах області. Уривчасте звучання сигнально-гучномовних пристроїв (сирен) буде тривати протягом 3 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні Чернігівщині відзначили шосту річницю (Фото)

О 10 годині 05 хвилин на першому каналі Українського радіо для населення області буде передаватись навчальне повідомлення за допомогою FM-передавачів в містах Чернігові,

Бахмачі, Прилуках, Новгород-Сіверському, смт Сосниця та смт Холми.

О 10 годині 05 хвилин для оповіщення населення м. Чернігова і прилеглих до міста населених пунктів буде передаватись навчальне повідомлення за допомогою радіостанції «Наше Радіо» на частоті 104.3 МГц.

О 10 годині 10 хвилин буде передаватись навчальне повідомлення для мешканців міста Чернігова по проводовому радіо.

З 10 години 05 хвилин до 10 години 10 хвилин на місцевих каналах телебачення для населення області також буде передаватись навчальне повідомлення.

Крім того, з автоматизованого робочого місця відповідального чергового Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації буде здійснена перевірка по мобільним телефонам груп абонентів облдержадміністрації, підприємств міста Чернігова, силових структур та керівного складу райдержадміністрацій, міськвиконкомів та територіальних громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Департаменту з питань цивільного захисту

та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Бомбосховища та укриття в Чернігові: реальна картина

  • 2022-02-19 22:00:37
  • перегляди: 0

Прибрати сміття, побілити та привести до ладу сходинки в бомбосховищах у Чернігові. Таку команду дав міський голова Владислав Атрошенко керівникам комунальних підприємств, у яких є бомбосховища. За даними, вказаними на сайті міської ради, їх 15. Ще є близько 900 укриттів у підвалах багатоповерхівок.

Одне з бомбосховищ є у пологовому будинку Чернігова.

Сюди у випадку надзвичайної ситуації спустять з відділень породіль, немовлят і лікарів і медсестер.

Приміщення площею понад 400 квадратних метрів розраховане на 100 людей. Всі інші лікарі й пацієнти зможуть розміститися у так званій підземній галереї пологового. Вона розрахована на 300-400 людей У таких бомбосховищах, призначених для тривалого перебування людей, у Чернігові зможуть знайти прихисток лише три відсотки містян. Тому міський голова Владислав Атрошенко радить про них забути.

"Не ображайтесь на мене, я щирий з вами: забудьте про бомбосховища. Їх було збудовано на території Чернігова 101, яких комунальних є тільки 15. Решта – 86 бомбосховищ це вже збанкрутілі суб’єкти, розвалені: колишній цегельний завод, молокозавод, інші заводи. Де вже частково не зрозуміло, яка форма власності, воно в банкрутстві, продано, завалено, його не існує. Але якби це все існувало, бомбосховища вміщували б 19 тисяч осіб. У нас проживає 285 тисяч".

Всі ці 15 комунальних бомбосховищ міський голова дав доручення привести до ладу. Окрім цього в Чернігові є близько 900 укриттів, мапа з їхніми адресами розміщена на сайті міськради. Проблема частини з них, за словами чернігівця, учасника бойових дій Олександра Тарнавського, – не вказано, де шукати ключі від зачинених дверей.

Чи знають чернігівці, де поблизу їхніх будинків є укриття і бомбосховища, – у сюжеті.

Джерело: Суспільне. Чернігів

На Чернігівщині затримано іноземця, який організував канал торгівлі людьми. ВІДЕО

  • 2022-02-19 20:09:26
  • перегляди: 0

Відділ міграційної поліції Чернігівщини спільно зі Службою безпеки України припинив діяльність міжнародної групи торгівців людьми. Ймовірного організатора, якого розшукував Інтерпол, затримали в Чернігові.

Правоохоронці встановили, що зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до Німеччини під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу.

За оперативними даними, до організації каналу постачання секс-рабинь за кордон причетний 29-річний громадянин однієї з країн Євросоюзу. Ця особа перебуває у міжнародному розшуку за скоєння кримінального злочину.

Зловмисник підшуковував кандидаток через особисті контакти та у популярних соціальних мережах. Орієнтувався на жінок, які мали фінансові труднощі, і пропонував нібито легальне працевлаштування в Європі. Отримавши згоду жінки, ділок покривав всі її витрати на оформлення документів для виїзду за кордон та переїзд до місця роботи. Таким чином, «заробітчанка» потрапляла у боргову залежність від свого майбутнього «роботодавця».

За кожну завербовану та переправлену за кордон жінку зловмисник отримував від своїх закордонних партнерів від 2-х до 3-х тисяч євро.

У результаті проведених оперативних заходів, правоохоронці запобігли незаконному переправленню за кордон трьох жінок з Чернігова. Організатора каналу затримали.

Подібний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Нині триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, що можуть бути причетні до протиправної оборудки.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернігівській області

Медальний підсумок команди Чернігівщини на чемпіонаті України з біатлону серед юнаків та дівчат

  • 2022-02-19 20:09:25
  • перегляди: 0

Спорсмени Чернігівщини вдало виступили на чемпіонаті України з біатлону серед юнаків та дівчат (10-17.02.2022 р.), який проходив в м.Сколе, Львівської області впродовж 10-17 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» підсилалась «Юністю» Голік Олександр виборов дві золоті та срібну нагороди в індивідуальній гонці, 7,5км, змішаній естафеті, 2 х 5 км + 2 х 5 км та спринті, 5км.

Крюков Дмитро виборов срібну нагороду в індивідуальній гонці 12,5 км.

Сульжик Олександр виборов золоту нагороду в змішаній естафеті, 2 х 5 км + 2 х 5 км

Макаренко Єгор виборов золоту нагороду в індивідуальній гонці, 12,5 км, срібну нагороду в естафеті 4 х 6 км

Пупенко Софія виборола срібну нагороду в спринті, 5 км та золоту нагороду в естафеті 4 х 5 км.

Скрипко Ганна виборола бронзову нагороду в індивідивідуальній гонці, 10 км та срібну нагороду в естафеті 4 х 6 км

Юрчак Марк виборов срібну нагороду в естафеті 4 х 6 км

Антоненко Інна також виборола срібну нагороду в естафеті 4 х 6 км

Хвостенко Вікторія виборола золото в естафеті 4 х 5 км

Усолкіна Ангеліна виборола бронзову нагороду у спринті, 6 км. Спорсмени – вихованці Обласної ДЮСШ з зимових видів”, СДЮШОР з лижного спорту, КДЮСШ 2 та Школи вищої спортивної майстерності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівський хор імені Бортнянського відмовився від виконання російського репертуару

  • 2022-02-19 19:33:32
  • перегляди: 0

Чернігівський академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського відмовився виконувати твори російських композиторів. Керівництво хору прийняло рішення відправити їх до архіву “до припинення російської агресії та окупації”. Про це повідомляє suspilne.media з посиланням на художнього керівника та головного диригента хору Івана Богданова.
За його словами, до архіву доправили твори російських композиторів часів Російської імерії та СРСР. Від всього репертуару вони складали приблизно 20%.
Іван Богданов розповів, що вони перестали використовувати ці твори в репертуарі вже багато років, від початку війни, і робили це системно. Однак зараз, коли настав момент “посилення агресії” вони вирішили таким чином висловити свою позицію: проартикулювати твори та здати в архів. Про що й заявили публічно.
Він додав, що відтепер хор категорично відмовляється виконувати твори російських композиторів навіть за гроші.
“Були моменти заробляння грошей, коли, припустимо, нам замовляють концерт з духовних творів, то ми на це йшли, адже у нас є фінансові плани. Тепер ми не будемо категорично цього робити”, — заявив Іван Богданов.
Нагадаємо, Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського створений в 1996 році. Фундатор та перший керівник колективу – заслужений діяч мистецтв України Любомир Боднарук (1938-2009). З 2010 року художнім керівником та головним диригентом хору став лауреат всеукраїнського фестивалю-конкурсу Іван Богданов.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.
Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/
“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

У січні місцеві бюджети Чернігівщини від сплати податків і зборів отримали 588 мільйонів гривень

  • 2022-02-19 18:12:44
  • перегляди: 0

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області впродовж січня 2022 року надійшло 588 млн грн від сплати податків і зборів, – інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.
Найбільшу частку у загальній сумі (60,3 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 354,5 млн грн, з них до обласного бюджету спрямовано 67,3 млн гривень.
Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум – класу) сплачено 76,2 млн гривень (13 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 124,8 млн гривень (21,2 відсотків загальної суми надходжень).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець Сергій Лефор отримує стипендію Президента
Решта податків і зборів у загальній сумі становить 5,5 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено близько 3 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 9,9 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 16,4 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 1,3 млн грн, екологічного податку – 0,6 млн грн. та інші.
Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (22 відс. загальної суми або 129,4 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (21,9 відс. або 128,9 млн грн) та промисловості (13,6 відс. або 79,9 млн грн). Від громадян надійшло 106,5 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (18,1 відс. загальної суми).
Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 46,9 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 28 млн грн (4,8 відс.), галузі лісового господарства – 12,2 млн грн (2,1 відс.), будівництва – 7,5 млн грн (1,3 відсотка).
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області

Жили без світла, газу та води: в Чернігові у п’яної бабусі відібрали 14-місячного онука

  • 2022-02-19 17:06:42
  • перегляди: 0

Маленький переляканий хлопчик сидів наодинці: його п'яна бабуся відпочивала на дивані, а горе-матері вдома не було.У Чернігові з родини вилучили 14-місячного хлопчика, який проживав разом із матір'ю та бабусею. У будинку, де знайшли дитину, було відсутнє не лише опалення, а й водо- і газопостачання.

До поліції звернулися небайдужі сусіди, які захотіли залишитися анонімними. Коли до приватного будинку родини зайшли правоохоронці, всередині було холодно і брудно.

Маленький переляканий хлопчик сидів наодинці: його п'яна бабуся відпочивала на дивані, а горе-матері вдома не було.
- Дорослі у цій родині – матір і бабуся дитини – ведуть асоціальний спосіб життя, вживають алкоголь і не приділяють уваги немовляті. При цьому, хлопчик мав неохайний вигляд, був голодним, - йдеться у повідомленні.
Того ж дня 14-місячного хлопчика забрали із занедбаного будинку та відвезли до лікарні. Зараз малюк перебуває під наглядом медиків.

Чи є у дитини батько та яку участь він бере у вихованні, встановлюється. Найближчим часом буде вирішуватися питання про позбавлення матері батьківських прав.

На Чернігівщині не розминулися дві автівки: є постраждалий

  • 2022-02-19 16:12:24
  • перегляди: 0

18 лютого у селі Макіївка Ніжинського району по вул. Центральній водій автомобіля марки “Honda-CRV” здійснив зіткнення з автомобілем “Ford Transit”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був голодний і неохайний: поліцейські забрали у чернігівської родини немовля

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи.

Водій “Ford Transit” внаслідок пригоди отримав травми і був доставлений до Носівської міської лікарні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

«Сіяє пісні вишита перлина» — нова пісня створена в Чернігові

  • 2022-02-19 16:04:00
  • перегляди: 0

Присвячено українському композитору Анатолію Пашкевичу — видатному українському композитору, який жив і працював на Чернігівщині.
Слова Анатолія Покришня. Музика Петра Лойтри та Сергія Дзюби

Сіяє пісні вишита перлина,

Проміниться її незгасний цвіт.

Лише печаль, бентежно журавлина,

Нагадує розмай минулих літ.

Про ті степи, де йшли у бій солдати,

Про вишню мамину в ряснім саду.

Про білу хату, даль стежок хрещатих,

І чебреці, і долю молоду.

Життя не любить втоми й супокою.

Вагома кожна вимріяна мить, –

Вирує срібно повінню стрімкою

І спогадами давніми щемить.

А в них пливе землею надвечір’я,

Квітують буйно мальви край вікна.

Тривожить радо щебетом надвір’я.

І в небі переспівами луна.

Впадуть не сумом – радощами сльози,

Все на місця свої розставив час, –

І голосу хвалу, і тихі грози,

І світлу пам’ять вдячності від нас.

Чернігівські автори присвятили нову пісню композитору Пашкевичу

  • 2022-02-19 16:00:36
  • перегляди: 0

Присвячено українському композитору Анатолію Пашкевичу — видатному українському композитору, який жив і працював на Чернігівщині.

Слова Анатолія Покришня. Музика Петра Лойтри та Сергія Дзюби

Сіяє пісні вишита перлина,

Проміниться її незгасний цвіт.

Лише печаль, бентежно журавлина,

Нагадує розмай минулих літ.

Про ті степи, де йшли у бій солдати,

Про вишню мамину в ряснім саду.

Про білу хату, даль стежок хрещатих,

І чебреці, і долю молоду.

Життя не любить втоми й супокою.

Вагома кожна вимріяна мить, –

Вирує срібно повінню стрімкою

І спогадами давніми щемить.

А в них пливе землею надвечір’я,

Квітують буйно мальви край вікна.

Тривожить радо щебетом надвір’я.

І в небі переспівами луна.

Впадуть не сумом – радощами сльози,

Все на місця свої розставив час, –

І голосу хвалу, і тихі грози,

І світлу пам’ять вдячності від нас.

У Чернігові жителі чотирьох п’ятиповерхівок залишилися без води

  • 2022-02-19 15:09:30
  • перегляди: 0

Учора ввечері у Чернігові по проспекту Перемоги, 14 стався порив водопроводу холодної води діаметром 100 мм. Без водопостачання залишилися мешканці п’ятиповерхових будинків №10,12,14 по проспекту Перемоги та №9 по вул. Жабинського.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Остра дістали тіло жінки

Організовано підвіз води автоцистернами АТ «Чернігівводоканал».

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ «Чернігівводоканал».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У Чернігові вшанували пам'ять загиблих у боях за Дебальцеве

  • 2022-02-19 13:36:20
  • перегляди: 0

Сьогодні, 19 лютого, у Чернігові хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у боях за Дебальцеве. До меморіальної стели загиблим в АТО/ООС поклали квіти та провели заупокійну літію у пам'ять про загиблих Героїв.

За січень-лютий 2015 року загинуло 34 чернігівці, про це Суспільному розповів підполковник запасу та учасник бойових дій Ігор Бизган. За його словами, у той час чернігівський батальйон втратив 15 осіб та 21 чоловік загалом за Дебальцівську операцію. Найгостріша фаза протистояння тривала з 25 січня до 18 лютого 2015-го.

“Вихід з Дебальцева був офіційно 18 числа, а сьогодні 19 - це другий день виходу, 7 років тому”, сказав Ігор Бизган.Представник Інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко назвав виведення військ із Дебальцівського виступу блискучою та надзвичайно вдалою операцією.

“Коли ми шануємо загиблих Героїв, ми можемо сказати, що вони врятували ситуацію і врятували Україну. Їх подвиг оцінити просто неможливо. Задум російського командування полягав в тому, щоб у цей виступ Дебальцеве не просто оточити, а знищити українські війська, якби їх задум був реалізований, то тоді загинули б наші війська. По-друге, був би відкритий шлях на Харків, потім на Дніпро і таким чином була б просто катастрофа. Українським військам не вистачало тоді бойових сил і основна маса військових була мобілізована, це були добровольці, які тільки набралися військового досвіду. Подвиг їх просто не можна оцінити.”Противник був змушений зупинитися, через великі втрати, сказав Сергій Бутко.

У Чернігові вшанували пам'ять Героїв Дебальцевого. ФОТО

  • 2022-02-19 13:33:26
  • перегляди: 0

Сьогодні, 19 лютого, на головній площі області зібралися ветерани, родини загиблих у боях за Дебальцеве, військові, посадовці та громадськість, щоб разом згадати подвиг синів Сіверського краю.

Саме вони у складі 13-го батальйону одними з перших вступили у бій з ворогом сім років тому. У тих трагічних боях за міста Вуглегірськ та Дебальцеве загинули 20 героїв Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЧЕРНІГОВІ ВШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Захисникам України та всім, хто їх підтримує і підтримував, подякували у своїх виступах заступник командира 13-го батальйону з озброєння, учасник боїв на сході України Ігорь Бизган і голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Присутні поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні. Вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. Заупокійну літію за полеглими відправив керуючий Чернігівською єпархією Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Джерело — пресслужба Чернігівської ОДА

MARKET_ADS_VAL_UA

Чернігівець Сергій Лефор отримує стипендію Президента

  • 2022-02-19 13:15:54
  • перегляди: 0

Починаючи з 2018 року Міністерство культури України щороку подає пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва.

Цього року Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка висунув кандидатуру артиста драми вищої категорії Лефора С.Р. на призначення стипендії Президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відома художниця провела урок малювання для «першачків» (Відео)

За час роботи в Чернігівському драмтеатрі з вересня 2017 р. Сергій Лефор зіграв цілу низку різнопланових ролей у різножанрових виставах, серед яких Стражник – «Комедія помилок» В.Шекспіра, Гончаренко і АТОшник – «Балада про Крути» А.Покришеня, Скапен – «Скапен» за п’єсою Мольєра «Витівки Скапена», Той, що в скелі сидить – «Лісова пісня» Лесі Українки, Помічник режисера – «Наше містечко» Т.Уайлдера, Едік – «Танго» С.Мрожека, Пилип – «Наймичка» І.Карпенка-Карого, Шумицький, друг графа – «Приборкання норовливого» за п’єсою Я.Стельмаха, Віконт де Вальмон – «Небезпечні зв’язки» за романом Шодерло де Лакло. У творчому складі шевченківців брав участь і став лауреатом багатьох міжнародних та всеукраїнських театральних фестивалів.

Творчі досягнення актора стали підставою для призначення у 2020 році обласної стипендії творчій молоді, а також нагородження Почесними грамотами Департаменту культури, Чернігівської облдержадміністрації.

Згідно з Указом Президента України № 50/2022 від 10 лютого 2022 р. Сергію Лефору призначено стипендію Президента України у сфері театрального мистецтва.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру