Крим - сторінка 7

Зеленский утвердил изменения в пакеты санкций против Шария и крымских коллаборантов

  • 2022-02-16 17:33:27
  • перегляди: 0

Президент Украины Владимир Зеленский подписал указ о внесении изменений в пакеты санкции в отношении десяти человек и двух компаний. Указ 57/2022 опубликован на сайте президента.

Согласно тексту решения, СНБО внес изменения в пакеты санкций в отношении пророссийских пропагандистов Анатолия и Ольги Шарий, Аллы Бондаренко, главреда сайта «Страна.UA» Игоря Гужвы, Анны Солнцевой и Любови Лукашиной. А также также ООО «Информационное агентство «Шарий.Нет».

Изменены пакеты санкций в отношении «замгенпрокурора «ЛНР»» Вадима Лященко и трех членов так называемых «территориальных избирательных комиссий» в оккупированном Россией Крыму: Натальи Коваленко (Бабенко), Александры Осетровой и Юлии Рыбаковой.

Решением СНБО вносятся изменения в пакет санкций в отношении зарегистрированной в США авиакомпании ALPHA BRAVO AVIATION LLC, на которую был переоформлен один из самолетов, летавших по маршруту Киев – Москва.

"Были угрозы и пытки". Украинскому журналисту оккупанты в Крыму дали шесть лет тюрьмы

  • 2022-02-16 17:16:13
  • перегляди: 0

В оккупированном Россией Крыму подконтрольный власти суд "после угроз и пыток" незаконно приговорил к шести годам тюрьмы и штрафу украинского журналиста Владислава Есипенко. Об этом написала в Facebook омбудсмен Людмила Денисова.
Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное
"Украинский гражданин Владислав Есипенко незаконно осужден на шесть лет лишения свободы в колонии общего режима и штрафа в 110 000 российских рублей", – сказано в сообщении.
По словам Денисовой, Есипенко обвинен в якобы "незаконном хранении и перевозке взрывных устройств". Она добавила, что обвинения в адрес журналиста "надуманы и имеют политическую подоплеку, а уголовное дело сфабриковано".
Денисова подчеркнула, что приговор Есипенко – пример "запугивания независимых журналистов, подавление свободы мнения" в Крыму. Она призвала международное сообщество обратить внимание на нарушение прав украинцев страной-агрессором.
Как сообщает ресурс Крым.Реалии, с которым сотрудничал Есипенко, журналист был задержан в марте 2021 года в Крыму, оккупанты требовали для него 11 лет тюрьмы. На заседании суда мужчина заявил – за его признанием стоят пытки, в том числе электричеством. В последнем слове накануне приговора он сказал, что "угрозы и пытки в XXI веке неприемлемы".

Состояние здоровья 70-летнего гражданина Украины Виталия Атаманчука, которого незаконно удерживают в Макеевской исправительной колонии №32, критическое и стремительно ухудшается из-за перелома бедра.
Пленная гражданка Украины Ольга Мозолевская после пыток боевиками ДНР нуждается в срочной госпитализации.

Читайте также: В РФ украинскому политзаключенному против воли вкололи российскую вакцину – омбудсмен

Российские военные, уезжая из оккупированного Крыма, на БТР протаранили легковушку (видео)

  • 2022-02-16 17:06:31
  • перегляди: 0

В оккупированном Крыму колонна российских бронетранспортеров угодила в ДТП - один из БТР-82А ВС РФ протаранил легковушку "Ладу" на трассе "Таврида".

Кадры инцидента 16 февраля, снятого очевидцами, опубликованы в Telegram-канале "AMS-Simferopol".

Дорожное происшествие произошло утром на трассе А-291 на выезде из Симферополя в сторону Керчи, недалеко от села Трудовое.

Как заявляли в Минобороны РФ, подразделения материально-технического обеспечения (МТО) "Южного военного округа" на захваченном украинском полуострове тогда после завершения учений уезжали в места их постоянной дислокации.

Военная техника в среду утром проезжала по трассе "Таврида" через "Крымский мост" в сторону Белогорска (город в Амурской области РФ), и на дороге попала в ДПТ.

Так, один из БТР протаранил авто ВАЗ-2110, въехав "десятке" в правый бок и значительно помяв транспорт.

После дорожного инцидента на место прибыли сотрудники ГИБДД. Отмечается, что о возможных пострадавших в результате аварии данных нет.

Российский БТР, двигаясь в колонне, протаранил легковушку в оккупированном Крыму на трассе "Таврида" (фото:

t.me/ams_simferopol)

Как пишут росСМИ со ссылкой на местных "правоохранителей", те не стали комментировать ДТП - мол, обращайтесь к военным.

В сети же обращают внимание, что виновником аварии, по всей вероятности, стал водитель-механик бронетранспортера, так как если бы легковушка вклинилась в колонну с правого ряда, то удар бы пришелся в водительскую сторону. Так, по мнению людей, военная колонна начала перестроение и не заметила "десятку", въехав в нее.

Видео: колонна российских БТР попала в ДТП в оккупированном Крыму, сбив легковушку

Напомним, это уже не первая авария с российскими бронетранспортерами в захваченном Крыму - перед этим, в 2016-м, в Бахчисарайском районе происходило ДТП с участием колонны БТР, и тогда погибли люди.

Как сообщалось, на днях российская танковая рота безвылазно застряла в грязи под Ростовом.

МЗС України вимагає скасувати незаконний вирок Єсипенку в окупованому Криму

  • 2022-02-16 17:06:29
  • перегляди: 0

МЗС України висловило протест у зв'язку з рішенням «Сімферопольського районного суду» в окупованому Криму, який засудив журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка до шести років колонії.

«Такий вирок є безпідставним й політично вмотивованим, а також таким, що вкотре підтверджує придушення свободи слова на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь», – говориться у коментарі МЗС України у середу.

У МЗС заявили, що рішення «суду» має бути скасовано, Єсипенка, а також усіх громадян України, незаконно утримуваних Росією, негайно звільнено.

«Закликаємо міжнародне співтовариство засудити застосування Росією неправомірної практики судових переслідувань громадян України з використанням незаконних силових методів, вимагати припинення Російською Федерацією порушення норм міжнародного права на окупованих нею територіях України, продовжити активну взаємодію, в тому числі в рамках "Кримської платформи", на захист прав та свобод в Криму», – повідомили у МЗС.

16 лютого 2022 року підконтрольний Росії «суд» Сімферополя засудив Єсипенка доЧитати все за адресою:https://detector.media/infospace/article/196564/2022-02-16-mzs-ukrainy-vymagaie-skasuvaty-nezakonnyy-vyrok-iesypenku-v-okupovanomu-krymu/

Окупанти засудили кримського журналіста Владислава Єсипенка до шести років позбавлення волі

  • 2022-02-16 16:48:25
  • перегляди: 0

Журналісту також присудили штраф у розмірі 110 тисяч рублів.

Про це повідомляє Depo.Крим з посиланням на Кримську солідарність.

Чоловіка звинуватили у незаконному виготовленні вибухового пристрою та зв'язках із СБУ.

Головуючий суддя Длявер Берберов оголосив про визнання журналіста Владислава Єсипенка винним і засудив його до 6 років позбавлення волі і штрафу 110 тисяч рублів за статтями 222 КК РФ ("Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння зброї, основних , боєприпасів") і 223 КК РФ ("Незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженої поразки), а також незаконне виготовлення боєприпасів до вогнепальної зброї").

На день раніше прокурор Подольна на стадії дебатів сторін просила для Владислава Єсипенка у суду 11 років покарання за тими самими звинуваченнями. Адвокат Дмитро Динзе тоді зазначив, що до його підзахисного застосовується стара редакція закону, згідно з якою покарання за двома статтями не може перевищувати 5 років та 3 років позбавлення волі.

Спецслужби затримали Владислава Єсипенка 10 березня, коли він повертався з Алушти до Сімферополя. В автомобілі у нього виявили ручну гранату.

Владислав Єсипенко заявляв про застосування до нього катувань електричним струмом, а також моральні знущання з метою надання свідчень. Сказати про це йому вдалося лише 6 квітня на судовому засіданні — до цього до чоловіка не допускали адвокатів, зокрема, слідчий передавав їм папери, що підсудний від них відмовляється.

Нагадаємо, бранцю Кремля Владиславу Єсипенку призначена стипендія імені Левка Лук’яненка.

«Вирок» незаконний: МЗС вимагає від РФ негайно звільнити журналіста Радіо Свобода Єсипенка

  • 2022-02-16 16:46:32
  • перегляди: 0

Про це йдеться в офіційній заяві відомства, оприлюдненій 16 лютого.

Читайте також:

«Обвинувачення є повністю безпідставними». МЗС прокоментувало судовий процес над журналістом Єсипенком

Єсипенко був викрадений ФСБ 10 березня 2021 року під час виконання журналістського завдання щодо висвітлення порушень прав людини на півострові з боку російської адміністрації.

Стосовно журналіста було сфабриковано кримінальну справу.

Читайте також:


Провину не визнав. В окупованому Криму оголосили обвинувальний висновок журналісту Єсипенку

У червні 2021 року окупаційна влада пред’явила йому «звинувачення» за ст. 223.1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, переробка або ремонт вибухових пристроїв) та ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення чи носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) Кримінального кодексу РФ.

У підсумку рішенням підконтрольного кремлівському режиму «суду» Єсипенка було «засуджено» до шести років ув’язнення в колонії загального режиму, у зв’язку з чим українські дипломати висловив рішучий протест.

«Процедурні порушення під час досудового слідства, застосування тортур з метою отримання визнання у нібито скоєнні так званого „злочину“, ігнорування „суддями“ наданих захистом свідоцтв про непричетність обвинуваченого до інкримінованих дій вказують на виключно політичну мотивованість рішення. Рішення „суду“ має бути скасоване, а Владислав Єсипенко, а також всі громадяни України, які незаконно утримуються РФ, негайно звільнені», — підкреслили у МЗС.

Окупанти засудили українського журналіста до шести років колонії

  • 2022-02-16 15:30:50
  • перегляди: 0

В окупованому Криму Сімферопольський районний суд призначив фрілансеру проєкту «Крим.Реалії» Владиславу Єсипенку шість років колонії загального режиму і 110 тисяч рублів (понад 40 тисяч гривень) штрафу. Як повідомляє «Крим.Реалії», журналіста визнали винним у начебто зберіганні і транспортуванні вибухового пристрою.

Російське обвинувачення просило до Єсипенка 11 років позбавлення волі. Єсипенко свою провину не визнає і називає справу політичною.

«Я журналіст українського видання і, швидше за все, співробітники ФСБ хотіли показати, наскільки неприйнятна свобода слова. Я вважаю, що погрози і тортури у XXI столітті неприйнятні», – сказав він під час виступу з останнім словом напередодні оголошення вироку.

Журналіст порівняв справу щодо себе з репресіями у Радянському Союзі у 1937 році і сказав, що вирок не буде виправдальним, «то я вважаю, що це вирок системі, бо в Криму править ФСБ».

Відомо, що Єсипенко під час роботи журналістом писав на соціальні та екологічні теми, а також фільмував опитування жителів Криму.

Його затримали співробітники Федеральної служби безпеки у Криму у березні 2021 року. Окрім зберігання вибухівки, йому інкримінували збирання інформації «в інтересах спецслужб України».

Після затримання до нього майже місяць не пускали незалежних адвокатів. Зрештою російський державний телеканал «Крым 24» показав інтерв'ю з Єсипенком, де він «зізнається», що ділився своїми відео з українськими спецслужбами.

Проте журналіст зрештою поскаржився, що його катували, щоб отримати зізнання у злочині, зокрема застосовували електрошок.

Потім адвокат Олексій Ладін заявляв, що ФСБ Росії «погрожували Єсипенку розправою» після того, як він розповів про тортури

Читайте також: Затриманий окупантами в Криму журналіст у листі розповів, що страшніше за тортури електричним струмом

В окупованому Криму «депутат» від Єдиної Росії збив на смерть пенсіонерку

  • 2022-02-16 15:30:49
  • перегляди: 0

Як повідомляє Telegram-канал Baza, аварія сталася у Сімферополі ще у понеділок, 14 лютого.

За наявною інформацією, Буданов за кермом свого BMW збив жінку похилого віку, яка намагалася перейти дорогу пішохідним переходом.

Внаслідок отриманих травм 73-річну потерпілу було госпіталізовано, однак у підсумку вона померла від отриманих травм.

Сам же «депутат» з місця аварії втік і спробував позбутися слідів ДТП, проте наразі його вже затримано.

Попередньо, причиною аварії стало перевищення допустимої швидкості.

В окупованому Криму засудили журналіста Єсипенка

  • 2022-02-16 15:12:57
  • перегляди: 0

Окупаційний суд Криму виніс вирок журналісту Владиславу Єсипенку. Так, фрілансера "Радіо Свобода" незаконно засудили до 6 років ув'язнення.

Сімферопольський "суд" вирішив відправити журналіста у колонію спільного режиму. Крім того, Єсипенко має сплатити штраф у розмірі 110 тисяч рублів.

До теми Просить не забувати: політв'язень Єсипенко написав листа з СІЗО

У чому звинуватили ЄсипенкаОкупанти звинуватили журналіста у нібито зберіганні вибухівки та співпраці з українськими спецслужбами. Мовляв, Єсипенко возив із собою в автомобілі гранату. Чоловіка затримали 10 березня 2021 року у Криму.

Сам журналіст свою вину заперечує. Він пояснив, що працівники ФСБ підкинули йому гранату під час обшуку. Після затримання Єсипенка катували та вимагали зізнатися у тому, чого він не робив.

Журналіста катувалиПід час засідання окупаційного суду Єсипенко заявив, що давав свідчення під тортурами Журналіста жорстко били у підвалах Бахчисараю, а також катували електричним струмом.

Адвокат чоловіка Дмитро Дінзе казав, що його підзахисний дуже пригнічений. У Єсипенка траплялися панічні атаки, оскільки він боявся виконання погроз ФСБ.

Зверніть увагу! Журналіст навіть писав звернення до президента США Джо Байдена. Він просив посилити тиск на Росію з метою звільнення політв'язнів. Лист до Вашингтона привезла дружина політв'язня. Зауважимо, у зверненні Єсипенко детально описав всю ситуацію, яка з ним трапилася. Дивіться відео до теми: ФСБ у Криму катує журналіста

Шесть лет колонии. "Суд" в Крыму огласил приговор фрилансеру Есипенко

  • 2022-02-16 15:12:56
  • перегляди: 0

Оккупационный суд в Крыму огласил приговор фрилансеру "Радио Свобода" Владиславу Есипенко. Его приговорили к шести годам заключения.

Об этом сообщает РБК-Украина, ссылаясь на "Радио Свободу".

Подконтрольный России Симферопольский районный суд оккупированного Крыма 16 февраля огласил приговор Есипенко.

Его приговорили к шести годам колонии общего режима и штрафу в размере 110 тысяч рублей по делу о незаконном хранении и перевозке взрывного устройства. Российские прокуроры просили для него 11 лет за решеткой.

"Если приговор в отношении меня будет не оправдательным, то я считаю, что это приговор системе, потому что в Крыму правит ФСБ", - заявил Есипенко в суде.

Напомним, "суд" в Крыму огласил приговор якобы "агенту Главного управления разведки Министерства обороны Украины" Константину Ширингу. Мужчину приговорили к 12 годам колонии строгого режима.

Шість років колонії та штраф. В окупованому Криму оголосили вирок фрілансеру Радіо Свобода Владиславу Єсипенку

  • 2022-02-16 15:09:54
  • перегляди: 0

Про це повідомляють Ґрати.

«Сімферопольський районний суд засудив фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка до шести років ув’язнення в колонії загального режиму та штрафу в 110 тисяч рублів», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що напередодні відбулися дебати між сторонами, де Єсипенко вимовив останнє слово:

«Я говорив раніше в суді — у мене 1937 року катували і розстріляли діда. І в мене склалося таке відчуття, що чекісти, які були тоді, — зараз їхні онуки та правнуки роблять те саме».

Як пише Кримська солідарність, він журналіст наголосив: «якщо вирок буде невиправданим, це вирок системі — у Криму править ФСБ», і якщо так триватиме надалі, то «така країна не має майбутньго».


Новина доповнюється…

Автомобиль депутата российского парламента Крыма может быть причастен к смертельному ДТП – СМИ

  • 2022-02-16 14:39:51
  • перегляди: 0

В Симферополе 14 февраля произошло ДТП, в котором автомобиль, предположительно принадлежащий депутату российского парламента Крыма Игорю Бурданову, насмерть сбил пенсионерку.

Об этом сообщают российские и Крымские СМИ со ссылкой на собственные источники в российских силовых структурах.

«По камерам полиция вычислила машину, которая сбила бабушку. Это оказалась семерка BMW, принадлежащая единороссу, заслуженному работнику органов государственной власти Игорю Викторовичу Буданову», – сообщает Telegram-канал российского издания Baza.

Водитель, причастный к данному ДТП задержан, однако его имя не называется. Как сообщает крымское провластное издание «Крыминформ» со ссылкой на российских силовиков, дата рождения задержанного мужчины, который подозревается в совершении данного ДТП, совпадает с датой рождения депутата Буданова.

Официальной информации по данному ДТП российские силовики не озвучивали, публичных комментариев самого Бурданова также нет.

Игорь Буданов в 2019 году был избран депутатом подконтрольного России парламента Крыма от крымского регионального отделения партии «Единая Россия».

В парламенте Крыма он руководил комитетом по аграрной политике, экологии и природным ресурсам. С 2010 по 2014 годы возглавлял Добровский сельский совет.

Напомним, что ранее подконтрольная России прокуратура Крыма утвердила обвинение в отношении крымского бизнесмена Сергея Бейма, который стал фигурантом уголовного дела по факту смертельного ДТП в Сакском районе