«Агро Арена» розпочинає весняну форвардну програму закупівлі зерна

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Беручи участь у форвардній програмі, аграрії зможуть вчасно отримати всі необхідні товарно-матеріальні цінності відомих європейських та українських виробників для забезпечення посівних робіт та обігові кошти для розвитку свого виробництва», — розповідає Наталія Кравцова, генеральний директор ТОВ «Агро Арена».

За її словами, в рамках форвардної програми ТОВ «Агро Арена» своєчасно забезпечить під фінансову аграрну розписку сільгоспвиробників мінеральними добривами, засобами захисту рослин, мікродобривами та насіннєвим матеріалом для здійснення всіх необхідних польових робіт. Крім того, частину майбутнього врожаю буде виплачено грошовими коштами. Остаточний розрахунок відбуватиметься за ринковими цінами на момент поставки законтрактованих сільськогосподарських культур.

«Закупівельні авансові ціни на зерно майбутнього врожаю, виходячи з яких здійснюватиметься попередня оплата за договором, складають для пшениці — 4 тис. грн/т, для ріпаку — 7 тис. грн/т, для ячменю — 4 тис. грн/т та для сої — 7 тис. грн/т», — додають у компанії.

Крім того, сільгоспвиробники зможуть розраховувати на додаткову премію до ринкової ціни при остаточному розрахунку, у випадку дотримання всіх договірних зобов’язань, зокрема термінів поставки та якісних показників сільськогосподарських культур.

«Обов'язковою умовою укладення форвардного контракту є страхування майбутнього врожаю, на яке сільгоспвиробник не витрачає власні кошти», — підкреслила Кравцова.

Нагадаємо, перешкод для експорту зерна з України немає.




Comments

    No results found.