Чи можна запікати у фользі: думка вчених

Запікання у фользі давно вважається чудовим способом приготування дієтичної їжі, що дозволяє зменшити кількість жиру та канцерогенів у готовому блюді. Проте вчені дійшли несподіваних висновків.

Багато господинь звикли запікати в алюмінієвій фользі. Це зручно та практично, проте шкідливо для здоров'я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, безпечна доза алюмінію для людини на день – 40 мг на 1 кг ваги.

Але, як правило, цього металу попадає набагато більше, адже алюміній міститься навіть у продуктах. Наприклад, кукурудза, сир, солі, спеції, чай. Також з алюмінію виготовляють посуд, він застосовується у лікарських засобах (в антацидах) та антиперспірантах.

Фахівці дійшли висновку, що алюміній може бути небезпечним для здоров'я. Особливо це стосується людей, які страждають від захворювань нирок та кісток. Справа в тому, що каструлі та інший посуд з алюмінію окислюються: на них утворюється захисна плівка, яка не дає алюмінію потрапляти в їжу. Але після миття посуду ситуація змінюється. Щоб уникнути цього, кілька разів закип'ятіть у новому алюмінієвому посуді воду, поки дно і стінки не стануть матовими.

На жаль, такий фокус не вдасться зробити з фольгою. Під час споживання їжі в організм потрапляє перевищена норма алюмінію (агресивні інгредієнти – лимонний чи томатний сік, алкоголь). Альтернативний варіант – це запікання у скляному або керамічному посуді. Якщо у вас залишилася фольга, можете її не викидати. Вона підходить для зберігання холодних продуктів. Але тут також потрібно підходити з розумом. Не зберігайте їжу надто довго.




Comments

    No results found.