Lamborghini розраховує зберегти ДВЗ і після 2030 року

Посилення екологічних стандартів за рівнем шкідливих викидів змушує автовиробників переходити на гібридні і повністю електричні силові установки.

Не оминула ця необхідність і Lamborghini, яка вже випустила свій перший гібридний суперкар і готується до 2030 року вивести на ринок електромобіль. Але при цьому італійська марка розраховує, що їй вдасться залишити в лінійці і моделі зі звичними двигунами внутрішнього згоряння.

Про ці плани виданню Welt am Sonntag заявив глава Lamborghini Стефан Вінкельманн, пов’язавши надії з розвитком сучасних технологій і можливістю використовувати синтетичне паливо, над яким зараз активно працює компанія Porsche.

“Зараз ми працюємо над гібридними моделями, а коли вони вийдуть на ринок, ми плануємо взяти паузу і оцінити можливість продажу автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння після 2030 року. Одним з шансів для цього буде використання синтетичного палива”,-заявив топ-менеджер.

Вінкельманн раніше заявив, що Lamborghini готує новий двигун V12 — його отримає наступник суперкара Aventador. Новий електрифікований флагман марки не успадкує жодної деталі від Sian або Aventador — зміниться і силовий агрегат, і трансмісія, і гібридна система. Це означає, що в перспективі у марки буде новий двигун внутрішнього згоряння, який можна буде використовувати і на синтетичному бензині.




Comments

    No results found.