Директорка фірми поцупила з бюджету Запоріжжя 270 тисяч гривень

Директорка підприємства, яке здійснювало реконструкцію зовнішнього освітлення на вулицях Запоріжжя, вдвічі завищила обсяг робіт з метою заволодіння частиною виділених з бюджету коштів.
За інформацією ГУНП в Запорізькій області, слідчим поліції завершено досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Їх фігурантка — 41-річна директорка приватного підприємства Досудовим розслідування встановлено, що у 2017 році цим підприємством, проводилися роботи з ремонту та реконструкції мереж зовнішнього освітлення по вулиці Істоміна. Замовником виступала Запорізька міська рада, а вартість здійснених робіт складала понад 3 мільйони гривень.
З метою заволодіння частиною виділених коштів, директорка внесла недостовірні дані до акту виконаних робіт. Вона завищила їх обсяг більш ніж в 2 рази від фактичного. Внаслідок незаконної оборудки, керівниця підприємства-підрядчика незаконно заволоділа коштами місцевого бюджету на суму близько 273 тисячі гривень.
До суду вже скеровано обвинувальний акт відносно підозрюваноїї. Жінці загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Нагадаємо, представниці чарівної статі все частіше потрапляють у хроніку кримінальних злочинів. Так, днями порушили кримінальну справу щодо керівниці тендерного комітету, яка за сумісництвом є головним бухгалтером медичного закладу Запоріжжя. Слідство вважає, що вона налагодила корупційний механізм отримання «відкату» за сприяння перемоги підприємцем під час державних закупівель.

Читайте також: На Луганщини бойовики обстріляли гуманітарний конвой
Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)




Comments

    No results found.