«Показати ворогові, що ми єдині»: понад 2 тисячі одеситів вийшли на Марш єдності

За словами однієї з організаторів заходу та керівниці Одеського обласного центру патріотичного виховання Наталі Михайленко, головною метою маршу є продемонструвати країні й не тільки, що одесити готові боротися за незалежність своєї країни.

«Вийшли, аби показати, що Одеса — українське місто. Ми єдині й готові боротися. Не віддамо Україну нікому. І тут сьогодні зібралися різні люди. Пришли навіть ті, хто між собою не спілкується у звичайному житті через різні причини, однак сьогодні ми тут та стоїмо поряд», — додала Наталя.

Фото: НВ

Фото: НВ/Наталя Михайленко

Серед учасників, яких поліція діалогу нарахувала майже 2 тисячі, були й представники інших національностей. Дмитро — біженець з Білорусі. Він та інші громадяни Білорусі, які вимушено покинули свої батьківщину після виборів президента країни, кожного тижня виходять на невеликі акції протесту, пов’язані з режимом Олександра Лукашенка. Каже, будь-якими способами діаспора намагається показати, що боротьба за незалежність його країни продовжується. Сьогодні білоруси вирішили підтримати й українців,

оскільки ситуація досить тривожна.

«Прийшов підтримати українців, бо після подій у Білорусі, у тяжкий період, Україна нас прийняла. Ми знаємо, що у вас зараз теж непрості часи, тож ми підтримуємо й будемо підтримувати вас й надалі. Нараз усю інформацію щодо можливої загрози намагаємось сприймати тверезо. Розуміємо загрозу вторгнення, також напружені, як й всі Україна, але сподіваємося на краще. Настільки маштабне кровопролиття, як у 2014, не думаю, що буде, але білоруси теж готується — кожного тижня ми ходимо на військовий вишкіл та навчаємося тримати зброю в руках, якщо цього вимагатимуть обставини», — додав Дмитро. За його словами, до Маршу єдності мали доєднатися приблизно 50 білорусів.

Фото: НВ

Фото: НВ/Дмитро

Голова одесько-грузинського національного співтовариства в Одесі Акакій Якобішвілі запевнив, що продемонструвати українську позицію мають усі, хто наразі проживає в Україні.

«Усі народи, які нараз в Україні благополучно проживають, мають об'єднатися, стояти поряд один з одним та показати усьому світові наскільки український народ єдиний та хоче незалежності й свободного розвитку. Жодного шматка землі не віддамо чужинцям та ворогам», — зазначив Якобішвілі.

Фото: НВ

Фото: НВ

Фото: НВ

Учасники пройшли ходою від Соборної площі через Дерибасівську, Пушкінську, Думську площу та зупинилися біля пам’ятника Дюку. Наприкінці ходи вони розгорнули багатометровий прапор на Потьомкінських сходах та заспівали гімн України.




Comments

    No results found.