Коронавірус в Європі. Дедалі більше країн послаблюють обмеження

Дедалі більше країн Європи знімають більшість санітарних обмежень — це результат стрімкого зниження кількості заражених коронавірусом та пацієнтів із COVID-19 у лікарнях. На такий крок вирішили піти Велика Британія, Нідерланди, Австрія, Швейцарія, Португалія, Норвегія та Данія.

Австрія

В Австрії з суботи в місцях, на які поширюється правило 2G (допуск тільки для щеплених або одужуючих), запровадили правило 3G (замість довідки про щеплення достатньо показати негативний результат тесту). В основному це відноситься до місць відпочинку та розваг (наприклад, канатні дороги, автобусні тури, круїзні лайнери, спортивні зали, спортивні споруди, ярмарки та масові заходи).

Уряд Австрії оголосив, що 5 березня буде знято більшість санітарних обмежень, зокрема вимога пред’явити сертифікати covid. Обов’язок носити маски FFP2 у зонах підвищеного ризику (лікарні, будинки для людей похилого віку тощо) залишиться в силі, а також у громадському транспорті, магазинах, аптеках, банках, поштових відділеннях тощо.

Португалія

З суботи в Португалії минув термін дії сертифікатів covid, і тепер вони потрібні лише при в’їзді в країну.

Досі вони діяли, зокрема, у місцях розваг та відпочинку, а також під час проведення масових заходів, у тому числі у концертних залах. Ці установи також більше не вимагатимуть негативного тесту на коронавірус. Рекомендацію уряду працювати віддалено було знято, а також обмеження на кількість покупців у торгових точках. Влада також скасувала карантин для людей, які мали безпосередній контакт із інфікованими.

Греція

Також із суботи у Греції всі клуби, бари та ресторани відновлюють нормальну роботу для власників сертифікатів covid з можливістю танцювати та приймати клієнтів стоячи. З 7 лютого в’їзні паспорти Греції дійсні протягом семи місяців за умови введення бустерної дози вакцини проти COVID-19.

Нідерланди

У п’ятницю в Нідерландах почали працювати дискотеки та нічні клуби. З наступного вівторка обов’язковість носіння масок буде обмежена громадським транспортом. З наступної п’ятниці (25 лютого) санітарна перепустка більше не застосовуватиметься. Ви, як і раніше, зможете отримати його, щоб вільно використовувати за кордоном.

Швейцарія

Швейцарія в четвер зняла майже всі обмеження,

у тому числі обов’язок носити маску та пред’являти сертифікацію Covid при вході до магазинів та ресторанів. Необхідно носити маски у громадському транспорті та при відвідуванні медичних закладів. Крім того, від людей, які прибувають у країну, більше не вимагатимуть довідку про щеплення від Covid-19, одужання або негативний результат тесту. До кінця березня діятиме правило, згідно з яким особи з позитивним результатом тесту мають пройти п’ятиденну ізоляцію. Іспанія

Через зниження кількості щоденних інфекцій іспанська влада в четвер скасувала зобов’язання носити маски для особи поза закритими приміщеннями. Це обмеження було запроваджено у грудні 2021 року на тлі побоювань зростання захворюваності на коронавірус під час шостої хвилі пандемії.

Франція

У Франції влада в середу знову відкрила дискотеки та нічні клуби, закриті з 10 грудня. Також відновилися концерти, а споживання знову можливе у кінотеатрах, а також стояння у барах. За словами влади, санітарна ситуація покращується настільки, що з середини березня також можна відмовитись від обов’язку носити хірургічні маски у закритих приміщеннях.

З 28 лютого більше не вимагатиметься носіння масок у місцях, доступ до яких здійснюється за наявності сертифікатів про щеплення.

З понеділка на Кіпрі нещепленим людям буде дозволено перебувати у ресторанах, кінотеатрах, театрах та нічних клубах, доки вони покажуть негативний результат тесту. Також буде збільшено ліміт людей у ​​клубах (з 50 до 250), закритих зборах (з 10 до 20) та людей, які сидять за одним столом (з 8 до 12).

Великобританія у боротьбі з пандемією

Очікується, що в міру покращення ситуації прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у понеділок представить План життя для Англії у зв’язку з COVID-19, відповідно до якого він, як очікується, оголосить про заміну вимог щодо самоізоляції для інфікованих рекомендацією. Це означатиме скасування останнього обмеження covid в Англії.

В Уельсі термін дії сертифікатів минув у п’ятницю, а з 28 лютого вимога носити маски буде обмежена громадським транспортом, магазинами та послугами, а також медичними та соціальними установами. У Північній Ірландії у вівторок зняли всі обмеження, крім вимоги самоізолюватися до заражених людей.

Інші вимоги замінені рекомендаціями. Це означає, що для входу на масові заходи більше не потрібні сертифікати covid, маски не обов’язкові у жодних ситуаціях, підприємства громадського харчування більше не повинні збирати інформацію про людей, які їх відвідують, а обмеження у 30 осіб під час домашніх відвідувань більше не діє .

Північні країни

Уряд Норвегії зняв більшість епідемічних обмежень 12 лютого, у тому числі зобов’язання носити маски для особи, дотримуватися соціальної дистанції і залишатися в ізоляції при позитивному тесті на коронавірус.

Данія стала першою країною в Європі, яка з 1 лютого скасувала всі обмеження щодо коронарних захворювань через низьке навантаження на систему охорони здоров’я у зв’язку із зареєстрованим зростанням кількості інфекцій при використанні варіанта Омікрон. З 2 лютого данцям більше не потрібно пред’являти довідки про щеплення або негативні тести в ресторанах, на культурних та спортивних заходах. Обмеження на збори пішли, і більше не потрібно носити маски в магазинах та громадському транспорті.




Comments

    No results found.