За добу на Запоріжжі від COVID-19 щеплено понад 1 200 мешканців регіону

За добу 19 лютого у Запорізькій області проти COVID-19 вакцинувалися 1 262 людини.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Першу дозу отримали 306 мешканців області, закінчили вакцинацію (отримали другу дозу) — 640. Бустерною дозою щепилися 316 людей.

Всього, з початку вакцинальної кампанії, станом на 20 лютого вакцинувалися 621 504 мешканці області. Отримали два щеплення та закінчили вакцинацію – 590 308 з них, що складає близько 36 % від загальної кількості населення області (станом на 1 листопада 2021 року, як повідомляє управління статистики в Запорізькій області, кількість мешканців області становила 1 645 327).

Для вакцинації в області використовуються чотири вакцини проти коронавірусної хвороби: CoronaVac, Comirnaty від Pfizer, AstraZeneca та Moderna.

У Запоріжжі щоденно працюють пункти вакцинації від COVID-19 на базі медичних закладів, у торговельних центрах міста, на залізничному вокзалі "Запоріжжя-1".

Що відомо На території Запорізької області циркулює штам COVID-19 — "Омікрон". Це підтверджують результати контрольних досліджень. 7 лютого набула чинності постанова Кабінету міністрів, яка розширює дію державної програми "єПідтримка" на підлітків віком від 14 років, вакцинованих проти COVID-19. Відповідний документ оприлюднений на сайті уряду. МОЗ скоротило тривалість амбулаторно-поліклінічного та стаціонарного лікування COVID-19. Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів. Читайте також: Кому потрібна бустерна доза і чому вакциновані хворіють на "Омікрон" — коментар лікаря-імунолога

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram




Comments

    No results found.