Для дитсадків Запоріжжя затверджено нове меню

Наказом Міністерства охорони здоров’я №215 від 3 лютого 2022 року затверджено Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на зимовий період.
Рекомендоване меню не є обов’язковими для виконання у закладах дошкільної освіти, і може бути взяте за основу при формуванні власних меню громадами, садочками, підприємствами харчування.
Водночас, у разі внесення змін до рекомендованого меню, його необхідно погодити у відповідному територіальному підрозділі Держпродспоживслужби (п.36 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305).
Ознайомитись з меню можна за посиланням
До речі, у Запоріжжі з початку року всі заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню. Воно покликане сформувати здорові харчові звички дітей. Нове меню демонструє, що здорове харчування не тільки корисне, а ще смачне і різноманітне.

Читайте також: У мерії Запоріжжя створять ще один департамент. Нібито для оптимізації
Жодного спаму, лише найцікавіше для вас у нашому Telegram-каналі. Обіцяємо)




Comments

    No results found.