“Про близькість Росії нічого не нагадує”: Як живе прикордонне село на Сумщині з російським «відділенням»? (відео)

Невеличке село, яке має два «відділення»: українське і російське. У Росії теж є село з такою назвою. І раніше діти з української території ходили в російську школу, а росіяни – скуповуватись у місцеві магазини. А об’єднувала їх залізнична станція.

– Раніше за добу через нашу станцію проходило 26 поїздів, – згадує Микола Слинько. – Лише у Білопілля чи Ворожбу можна було виїхати сім разів за день.

Із 2014 року рух цією колією зупинено. Вокзал закритий, рейки заметені снігом. Виїхати з села можна лише у п’ятницю рейсовим автобусом, або в робочі дні – шкільним, який возить дітей у Павлівську школу.

Вздовж дороги до Павлівки йде Державний кордон.
Про близькість Росії нічого не нагадує, хіба що єдина радіостанція ФМ, яку тут «ловить» приймач у машині. «Радіо Росії», каже з динаміка чоловічий голос і починає розповідати новини. З однієї з них дізналися, що в Україні відбувається «парад абсурду», бо Росія ніяк не може напасти на Україну. І все це вигадали самі ж українці та їхні американські господарі. А російські танки ще не знаходяться в Києві, бо в Росії не читають американських газет. Це так типу жартували політологи в ефірі російського радіо, яке чують на українській території. І продовжували, що українська політика – не самостійна, й американці зараз думають, які провокації здійснити на кордоні, аби спровокувати Росію. Далі йшов звичний набір пропагандистських висловлювань про американських військових, про загрозу безпеці Росії з боку України…

bilopillia.city
«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»




Comments

    No results found.