Нещеплена волинська вчителька виграла суд у справі про відсторонення з роботи

Жінка не зробила щеплення через медичні протипоказання. Однак це не було взято до уваги. Тому Світлана Ребрик подала позов до суду на Ковельську школу № 2, де працює з 1994 року. Вчителька зазначила, що зіткнулася з грубим порушенням конституційного права на працю.

У заяві ковельчанка наголосила, що обов’язковість щеплення для працівників освіти було встановлено 8 листопада, а медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID 19 їй затвердили лише 9 листопада.

Вчителька зазначила, що зіткнулася з грубим порушенням конституційного права на працю.

Суд постановив скасувати наказ про відсторонення від роботи Світлани Ребрик та стягнути на її користь 40,8 тисячі гривень зарплати з вирахуванням податків за три місяці.

І у Рожищі невакцинований шкільний двірник судився з адміністрацією закладу. Він просив скасувати наказ про його відсторонення від роботи, поновити на посаді та виплатити кошти за вимушений прогул. Чоловік акцентував увагу на тому, що ні трудовим договором, ні наказом про прийняття на роботу, ні посадовою інструкцією не передбачена необхідність у нього профілактичного щеплення проти COVID 19. Рожищенський районний суд став на бік працівника.

Читайте також: «Душуся від кашлю, сльози горохом, а люди ще й сваряться…»

Марія КАЩУК




Comments

    No results found.