Запоріжці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, на Майдані Героїв в Запоріжжі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Партійці «Європейської Солідарності» та небайдужі запоріжці поклали квіти до пам’ятного знака Героям Революції Гідності. Багато з тих, хто щороку приходить на Майдан Героїв, є безпосередніми учасниками Євромайдану. Серед них — народний депутат восьмого скликання, голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко. В чергову річницю переламних подій він зазначив, щоб не відбувалося зараз – Україна і українці зможуть подолати все:

«Сьогодні «рускій мір» знову бряцає зброєю біля наших кордонів та погрожує широкомасштабним вторгненням. Він здійснює обстріли на лінії фронту, вбиває наших захисників та, як терорист, прикривається мирним населенням. Але я переконаний, що Україна вистоїть, а перемога обов’язково буде за нами. Бо занадто високу ціну український народ заплатив за свій вибір. І сьогодні, і через рік, і через десятки років ми будемо пам’ятати і шанувати подвиг Героїв Небесної Сотні. Бо Герої не вмирають», — зазначив Ігор Артюшенко.

Депутатка фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Галина Гончаренко зазначила, що з Майдану почалася нова віха сучасної історії України:

«Для мене події 2013-2014 років, Майдану — це відлік сучасної історії України. Мені здається, що саме тоді ми стали українцями, незалежно від того, до якої національності ми належимо. Бо це відчуття, що це моє і ми маємо захищати своє, воно зародилося саме тоді. Люди які там загинули, які постраждали – це справжні Герої, тому що вони для нас цю історію почали писати. Їх імена назавжди будуть закарбовані в історії сучасної України. Всі ці вісім років завдяки їм ми не свідки історії, ми її учасники, ми її робимо й почали робити з Майдану», — каже Галина Гончаренко.

Співголова Запорізького осередку ГО «Брати по Зброї», депутат фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій обласній раді Андрій Хімічев зауважив, що українці мають не просто пам’ятати, а й продовжувати розпочате Героями Небесної Сотні:

«Події Майдану стали лакмусом для нашого суспільства. В 2014 році українці показали свою силу волі, своє прагнення до кращого життя.

І сьогодні ми зібралися на Майдані Героїв, щоб схилити голову перед подвигом Герої Небесної Сотні. Щоб вшанувати тих, хто загинув за те, щоб українці жили у демократичній країні. Ми маємо не просто пам’ятати їх вчинок, ми маємо зробити все, щоб зберегти те, чого вони досягли. Ми маємо продовжувати боротьбу й продовжуємо її!», — сказав Андрій Хімічев.

Нагадаємо, в дні з 18 по 21 лютого 2014 року силовики вдалися до розстрілу і штурму протестувальників на Євромайдані в Києві. В результаті дій за вказівками злочинної влади за чотири дні загинули 82 людини. Число поранених та побитих вимірювалося сотнями.

Указом п’ятого президента Петра Порошенка 20 лютого встановлений Днем Героїв Небесної Сотні.

Свої Євромайдани були в кожному великому місті України. В Запоріжжі протести проти диктаторської висловлювали під стінами ЗОДА. Після розгону запорізького Євромайдану площа отримала назву Майдан Героїв.




Comments

    No results found.