У Запоріжжі подякували Героям Небесної Сотні

Сьогодні на Майдані Героїв представники влади, релігійних конфесій, військовослужбовці та небайдужі запоріжці вшанували мужність, стійкість та силу духу наших співвітчизників, які під час Революції Гідності віддали своє життя. Подвиг Героїв Небесної Сотні, активістів Революції Гідності та захисників України є прикладом патріотизму для українців.

До зібрання звернулась керівниця апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко:

  • Сьогодні вся Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. Кожен з нас згадує події восьмирічної давнини, коли тисячі українців вийшли на майдани в усіх містах, селищах. Тільки в Запорізькій області понад 16 тисяч людей в 12 населених пунктах 15 тижнів поспіль виходили на майдани, щоб висловити свою думку і бажання жити у демократичній країні, жити в асоціації з ЄС. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих. Троє загиблих уродженців Запорізької області: Сергій Синенко, Сергій Сергієнко і Максим Горошишин. Ми памятаємо їх та увічнюємо у назвах вулиць, але повинні пам'ятати і про те, що у кожного з них була своя доля, родина і вони були справжніми патріотами своєї країни.

    Сьогодні як ніколи Україна потребує нашої єдності, щоб ми показали, що єдині перед своїм ворогом. Слава Небесній Сотні! Слава України!

До меморіального заходу долучився учасник Запорізького майдану, ветеран АТО Тимур Книш:

  • Сьогодні ми вшановуємо пам'ять першого, передового загону, який показав, як треба жити в цій державі. Іх смерть розбила міф про того хохла-малороса, якому випадково дісталася незалежна держава. Вони довели, що ми гідна нація, яка матиме свою державність та свободу, добробут і майбутнє. На жаль, Небесна Сотня перейшла в батальйони, полки і дивії. Це велика ціна, яку Україна заплатила. Ми вже не зі щитами під кулями, нас підтримує весь світ, ми маємо сучасне озброєння, ми організовані і сильні. Незалежність, яку відстоювали люди на Майдані, буде відстояна й зараз!

Представники релігійних конфесій провели панахиду за загиблими. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, наших воїнів, які загинули у боротьбі з російсько-терористичними агресорами на сході України. Представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, військовослужбовців поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Революції Гідності.

Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини під час Майдану, постраждали 2,5 тисячі людей, 107 із них загинули.


Департамент культури та інформаційної політики




Comments

    No results found.