У Тетерівці вирішили будувати садочок на шкільному стадіоні

Замість єдиного у селі стадіону — дитячий садочок, мовляв іншої землі під будівництво немає. Таке рішення ухвалила Тетерівська ОТГ 22 грудня минулого року на сесії. Місцеві жителі з цим не згодні, - йдеться у сюжеі sk1.tv.

«Садочок потрібен для такого великого села як Тетерівка, яке розвивається і розростається. Але те останнє рішення депутатів сільської ради будувати садочок на місці шкільного стадіону не правильне. Потрібно до ладу привести цей стадіон, вкладати гроші в розвиток, а не знищувати», — каже житель Тетерівки Руслан Маєвський.

У фракції «Слуга Народу» Житомирської районної ради цим рішенням також занепокоєні. Кажуть, цей стадіон єдине місце в Тетерівці, де діти можуть займатися спортом.

«Люди цей стадіон вибили своїми руками і засіяли травою. Ми це стандартне поле засіяли за свої кошти. В той час там проводилися змагання і приїжджали з усіх куточків: Словаччина, Білорусія. Міжнародні турніри проводилися. Діти, яких тут виховали, зараз грають у кращих клубах вищої ліги України», — сказала депутатка Житомирської районної ради, голова фракції «Слуга Народу» Наталія Волинець.

Наталія Волинець каже, якщо буде земля, уся необхідна документація і проєкт, то за рахунок державної субвенції у Тетерівці побудують центр розвитку дитини. Але знищувати для цього єдиний стадіон не найкраще рішення.

«Голова громади прекрасно розуміла, що держава на такий безглуздий проект грошей не дасть. Ніхто не буде нічого знищувати. За програмою Президента в маленьких селах будують стадіони, а у нас забирають», — говорить депутатка Житомирської районної ради, голова фракції «Слуга Народу» Наталія Волинець.

Вже на сесії голова фракції «Слуга Народу» у Тетерівській ОТГ підняв питання, аби відмінити попереднє рішення депутатів. І отримав позитивний результат. Кажуть на комісіях це питання не розглядалося і поки залишається відкритим. Місцеві депутати та активісти кажуть — на краю села є пустир на якому можна побудувати садочок. Та аби користуватися цією землею потрібно розробити генеральний план і розширити межі села. Команда «Слуги Народу» обіцяє докласти зусиль, аби у Тетерівській громаді все ж таки з’явився новий дитячий садочок.

Новини Житомира




Comments

    No results found.