Чим громада Кіровоградщини вразила письменника Сашка Дерманського (ФОТО)

Український дитячий письменник Сашко Дерманський з творчим візитом відвідав Попельнастівську громаду на Кіровоградщині.

Він здійснив поїздку селами громади. Після зустрічей з читачами в Добронадіївці, Червоній Кам'янці і Попельнастому письменник наголосив, що приємно вражений рівнем бібліотек, активністю працівників відділу культури і наших читачів.
Зустрічі зібрали понад дві сості дорослих та дітей, і дозволили присутнім заглянути на письменницьку “кухню”.

Сашко Дерманський читав уривки зі своїх книжок, розповідав про власне дитинство у селі, відповідав на запитання, провів автографсесію та фотографувався з охочими.
"Навіть не міг уявити, що десь в українських селах люди так можуть дбати про культурне життя громади. Те, що побачив і почув у Попельнастому й ще кількох селах, приємно вразило. Відремонтовані чудові бібліотеки, неймовірний музей, будинки культури, в яких працюють найрізноманітніші гуртки, студії, спортивні секції, музичні колективи і, найголовніше, – фантастичні люди, закохані в свою справу. Шалені в своїй любові до справи, якій віддаються сповна, та до рідної землі. Яке ж це щастя, коли є стільки чудовезних і натхненних Людей, котрі так вперто й окрилено дбають про всебічний розвиток своїх юних земляків", – зазначив після зустрічі дитячий письменник.
Він подякувавза теплий прийом, палкі серця й трепетні душі.

Підставою для емоцій столичного гостя стали зустрічі з читачами та екскурсія територією громади, культурно-освітнім центром “Толока”. На останній були присутні голова Попельнастівської громади Олег Волянський, який координував проведення заходу, перший заступник Олександр Труш, начальник відділу культури Михайло Ковальчук, начальник відділу освіти Віта Симоненко, спеціалісти відділу культури.




Comments

    No results found.