Чернівці - серед найвідвідуваніших міст туристами з Молдови

Фахівці ДАРТ дослідили, які українські міста найчастіше відвідували туристи із Молдови. Третє місце за відвідуваністю зайняли Чернівці.

Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на повідомлення Державного агентства розвитку туризму України.

«Молдова – одна з сусідніх держав, громадяни якої найчастіше навідувались до України у 2021 році – загалом кордон перетнуло більше мільйона людей. Однак ДАРТ під час досліджень уподобань в’їзних туристів було виявлено, що кожен другий відвідувач з Молдови прибував до України на один день і не залишався на ночівлю, а основною метою в’їзду до України була закупівля товарів у місті Могилів-Подільський. Тому відповідно до методології UNWTO ми не можемо відносити їх до категорії туристів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Розслабтеся»: у небі над Молдовою літак залишив напис

Там зазначають, найактивніше до України приїздили чоловіки, середній вік переважної більшості становить 35-44 роки, дохід у 71% зазвичай не перевищує $ 1тис. В основному це підприємці (37%) або наймані працівники (32%). Основною метою подорожі до нашої держави у третини громадян із Молдови був бізнес,

22% приїздили на лікування та оздоровлення, 20% відвідували друзів та родичів.

«Гості з Молдови подорожували Україною найчастіше з родиною (58%) або наодинці (35%), залишаючись здебільшого на 2-3 дні. 97% опитаних організовували мандрівки самостійно. У своїх подорожах віддавали перевагу відомим дестинаціям або туристичним центрам, які знаходяться близько до кордону. Найпопулярнішим місцем для відпочинку виявилась Одеса, якій віддали перевагу 85% туристів. На другому місці за популярністю був Київ, третє місце посіли Чернівці», - додали в агентстві.

Зазвичай більша частина молдаван, які подорожували Україною декілька днів, зупинялася у друзів або родичів, 22% – у готелях, які мають переважно 4 або 3 зірки, решта 27% винаймали апартаменти та хостели.

Наші новини є у Facebook

Подорожували молдавани територією нашої держави в основному на авто, принаймні так зазначили 79% опитаних. За один день перебування в Україні витрачали в середньому $63, найбільше на харчування (27%), та на пальне (23%).

Згідно з результатами дослідження, всі респонденти вже раніше бували в Україні та повертаються сюди декілька разів на рік. 90% опитаних оцінювали своє перебування на території нашої держави як позитивне.

Нагадаємо, що перелік країн, звідки до України прибула найбільша кількість людей (ТОП-10), за даними Держприкордонслужби, очолює Молдова – 1 млн 054 тис., за нею Росія – 519 тис., Польща – 311 тис., Білорусь – 273 тис., Румунія – 264 тис., Туреччина – 247 тис., Угорщина – 227 тис., Німеччина – 154 тис., Ізраїль – 133 тис., США – 103 тис.




Comments

    No results found.