День пам’яті Героїв Небесної Сотні: В Харкові згадали героїв-земляків (ВІДЕО)

Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Як передає Depo.Харків, саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану під час Революції Гідності – 47 людей. Ще 157 отримали травми, з них 68 – вогнепальні поранення.

Сьогодні на майдані Героїв Небесної Сотні у Харкові пройшов пам'ятний захід, на якому згадали і вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих героїв, зокрема мешканців Харкова і області.

Вшанував пам'ять героїв і голова Харкіської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

"Ми бережемо пам'ять про ті події – трагічні і водночас вирішальні для європейського майбутнього нашої країни. Ми пам'ятаємо обличчя тих, хто віддав життя за Гідність та Свободу. Серед Героїв Небесної Сотні - харків’яни. Євген Котляр. Владислав Зубенко. Юрій Паращук. Їхні імена - в назвах вулиць, в нашій пам’яті та історії України. 8 років тому Герої Небесної Сотні відстояли наше право на демократію, рівність та верховенство права. А наш з вами обов’язок сьогодні - зберегти те, за що було віддано найдорожче - людські життя", - написав Синєгубов на своїй сторінці у Facebook.

<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?15" data-telegram-post="vekha/29652" data-width="100%"></script>

Читати також: В центрі Харкова триває акція "Turn On Sanctions!"




Comments

    No results found.