Валерій Ісмаілов: Ми маємо пам’ятати подвиг Героїв Небесної Сотні і робити все для розвитку і захисту нашої держави

Сьогодні Сумщина разом з усією Україною вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Багато людей – керівники області та міста, депутати місцевих рад та народні обранці, військові, правоохоронці, молодь, громадськість, духовенство прийшли на Алею Героїв центрального кладовища та до Меморіалу Героям Небесної Сотні, аби вшанувати тих, хто загинув за майбутнє України, за демократичну державу, за європейський вибір.

«Сьогодні в країні непроста ситуація, але такі уроки показують, що це випробування для нас, аби ми з честю могли називатися нацією вільних, сильних, незалежних громадян. Які знають, що таке втрати, але й знають, що таке перемоги. Ми дякуємо тим тисячам людей, які зробили вибір на користь свободи, та впевнено дивимося вперед. У ці дні єднання ми всі разом. Разом перед тяжкими випробуваннями. Але ми знаємо і віримо в те, що ми переможемо». З такими словами від імені голови обласної ради, депутатського корпусу звернувся до присутніх заступник голови обласної ради Валерій Ісмаілов під час мітингу-реквієму.

Він акцентував, що цей день вже вісім років є незагойною раною від втрати 107 кращих синів і доньок – Героїв Небесної Сотні.

Серед яких і сумчанин Олексій Братушка. Він став першим з наших земляків, хто пішов за небокрай у нинішні лихі часи. Потім, на жаль, були ще втрати: понад 150 загиблих на війні на Сході – такий невтішний підсумок героїчної боротьби за волю і незалежність для Сумщини.

«Ми маємо пам’ятати подвиг Героїв Небесної Сотні і робити все для розвитку і захисту нашої держави. І сьогодні ми схиляємо голови у скорботі перед їхньою світлою пам’яттю, бо перед ними ми завжди в неоплатному боргу», - зазначив Валерій Ісмаілов.

Усі цього дня говорили про те, що Герої Небесної Сотні стали символом Революції Гідності. Пролита ними кров зобов’язує кожного з нас усвідомлювати відповідальність за долю країни, усіх громадян, які хочуть миру, спокою і злагоди на рідній землі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих, поклали квіти до могили Героя України Олексія Братушки, пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні. Представники церкви відслужили молебень за загиблими.

Також читайте: {loadposition fj_related_inside}




Comments

    No results found.