Лікар визначив популярний фрукт, який може бути небезпечним для здоров’я

Дієтолог і гастроентеролог Магомедтагір Ібрагімов вказав на популярний фрукт, який може бути небезпечним для здоров’я. Це – грейпфрут.

За словами лікаря, популярний фрукт не спалює жиру, як вважається. Цей ефект обумовлений великою кількістю води, що міститься у грейпфруті. Саме це створює відчуття ситості.

Також читайте: Лікар з’ясував, коли апельсини можуть бути небезпечними для нашого здоров’я

Дієтолог сказав, що фрукт дратує слизові оболонки та ускладнює лікування запальних захворювань. Хімічні речовини, що містяться в ньому, впливають на ферменти в кишечнику, які зменшують дію ліків на організм. Тому доза деяких препаратів може бути значно збільшена.

“Грейпфрут містить хімічні речовини, які можуть взаємодіяти з деякими ліками”, – сказав лікар.

Він попереджає, що переїдання грейпфрута може призвести до серйозних побічних ефектів. Наприклад, гостра ниркова недостатність, дихальна недостатність, внутрішня кровотеча і навіть раптова смерть.

Для тих, кому важливий здоровий спосіб життя, рекомендуємо прочитати: «Дієтолог вказала, яким людям не можна пити каву».

* Цей контент, включаючи поради, містить лише загальну інформацію. Це жодною мірою не замінює кваліфікованого медичного висновку. Завжди консультуйтеся з фахівцем або лікарем для отримання додаткової інформації. Бажаємо міцного здоров’я, ваш DIP.




Comments

    No results found.