З 21 лютого на автобусних маршрутах Нової Каховки розпочнеться контроль наявності білетів у пасажирів

Адміністрація Новокаховського ПКП "Автоцентр" інформує, що з 21 лютого 2022 року на приміських автобусних маршрутах буде проводитися контроль наявності документів на пільговий проїзд та квитків у пасажирів.

Про це редакції Online НК повідомила начальник відділу галузей еконономіки виконавчого комітету територіальної громади Тетяна Мандибура.

Таке рішення керівництвом ПКП «Автоцентр» прийнято на виконання вимог депутатів міської ради, які вимагали посилити контроль за кількістю пільговиків, що перевозяться автобусами підприємства, та організацією продажу квитків та перевезення.

Контроль в тестовому режимі буде проводитись на маршрутах до Маслівки, Корсунки, від міськлікарні – до Корсунки, Тополівки, Центральна основа - Дачі Дружба.

Водії зобов'язуються видавати квитки пасажирам і несуть за це відповідальність.

Штраф згідно адмінкодексу - 10-кратний розмір вартості проїзду.

Квиток на приміський маршрут можна придбати і в касі. Але його вартість буде на 18% дорожче (за обслуговування вокзалу +3% страховий збір від нещасного випадку).

Водії нестимуть дисциплінарне покарання у разі відмови видавати квиток пасажиру.

Щодо відповівдальності пасажирів, то деякий час контроль буде проводитись з метою відпрацювання системи продажу квитків водіями пасажирам. З порушниками з числа пасажирів буде проводитись роз’яснювальна робота щодо необхідності вимагати продажу квитків та збереження їх до кінця поїздки.

В подальшому на порушників з числа пасажирів буде накладатись штраф згідно адмінкодексу – 10-кратний розмір вартості проїзду.

Контроль за продажем та наявністю у пасажирів квитків за проїзд буде здійснювати контролер, який має посвідчення підприємства (дивись фото).




Comments

    No results found.