"Герої не вмирають, якщо про них пам'ятати". В Івано-Франківську стартував Забіг Гідності

20 лютого о 9:45 в Івано-Франківську розпочався Забіг Гідності. Приблизно 50 учасників з портретами героїв Небесної Сотні та загиблих в російсько-українській війні стартували від Меморіального скверу, передає кореспондентка Суспільного з місця події.

Спочатку присутні виконали Державний гімн і хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв, опісля поклали свічки до їхніх могил. Далі провели руханку.

Учасниця заходу Олександра Коцюбайло каже, що для неї забіг — дуже важлива подія, адже її брат (Герой України Дмитро Коцюбайло на псевдо Да Вінчі — ред.) був учасником Революції Гідності, а зараз захищає Україну на фронті.

"Це — ті події, які ми не можемо викреслити з нашої історії й просто забути. Їх треба пам'ятати. Герої не вмирають лише тоді, якщо про них пам'ятати. Ми не знаємо, що нас чекає завтра. Війна торкається кожного з нас", — розповіла Олександра Коцюбайло.

Ще один учасник забігу з Івано-Франківська Олексій Саф'янік розповідає, бере участь у заході, бо це — найкраще, що він може зробити у цей день.

"Потрібно згадати події Майдану, вшанувати пам'ять людей,

які визначили вектор розвитку нашої країни й віддали життя за європейський вибір. У кожної людини була своя історія, своє життя. Страшно усвідомлювати, що в серці нашої столиці — у центрі Києва люди помирали від рук земляків, захищаючи свою країну", — поділився Олексій Саф'янік.

Учасники біжать за маршрутом: Меморіальний сквер — драмтеатр — Вічевий майдан — вулиця Шевченка — міське озеро. Дистанція — завдовжки 8 км, адже стільки років триває війна. Організували Забіг Гідності студенти Української академії лідерства.

Новина доповнюється...

Читайте також "Нескорений Майдан". В Івано-Франківську презентували фотовиставку, присвячену Революції Гідності "Моє життя тоді коштувало батарейки від шокера". Історія прикарпатського творця плакатів на Майдані Зі щитом і цимбалами: як прикарпатський музикант Петро Сказків боровся під час Революції Гідності Перед "Беркутом" на столітній трембіті: історія музиканта з Криворівні, який тричі був на Майдані "Страху не відчувалося". Учасник Революції Гідності Юрій Гошовський Останній ранок на Майдані. Ігор Ткачук Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!




Comments

    No results found.