Діабет 2-го типу: названо 4 ранні ознаки небезпечного стану

Високий рівень цукру в крові може не виявлятися тривалий час. Тому діагностика діабету часто затягується "Навіть незначне підвищення рівня цукру в крові може пошкодити нерви, нирки і сітківку. І чим вищий рівень цукру в крові і чим довше ви не лікуєтеся, тим сильнішими можуть бути збитки", - зазначають фахівці Клівлендської клініки (Cleveland Clinic).

Існує кілька ранніх ознак діабету, куди слід звернути увагу.

Втрата ваги без причини
У людини з діабетом тіло не може ефективно використовувати глюкозу для отримання енергії. Натомість воно почне спалювати жирові запаси, і людина може зіткнутися з несподіваною втратою ваги.

Погіршення зору
Високий рівень цукру може деформувати кришталики очей, що погіршують зір. Зміни в рецепті на окуляри або як зору іноді є ознакою діабету.

Почуття втоми та виснаження
Декілька основних причин втоми та виснаження можуть бути пов'язані з діабетом або підвищеним рівнем цукру. Це почуття часто буває стійким і може заважати повсякденній діяльності.

Зміна кольору шкіри
У пацієнтів навіть до постановки діабету іноді спостерігається потемніння шкіри на шиї, в пахвах, над суглобами пальців. Крім того, резистентність до інсуліну може спричинити стан, відомий як чорний акантоз.




Comments

    No results found.

© 2020 NewsFast.com.ua. Всі права захищені.

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на наш сайт. При копіюванні матеріалів для інтернет-видань - обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Посилання має бути розміщене в незалежності від повного або часткового використання матеріалів. Гіперпосилання (для інтернет-видань) - повинна бути розміщена в підзаголовку або в першому абзаці матеріалу.