До львівського аеропорту прибув канадський Boeing C-17 Globemaster III зі зброєю для снайперів

«Сьогодні ми отримали військову допомогу у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження», — повідомляють у Міністерстві оборони України.

Зустрічав цей борт заступник Міністра оборони України Ростислав Замлинський Він розповів, що це не останній літак з військвою допомогою від Канади, найближчим часом у Львові очікують на додатковий вантаж.

Зі слів Ростислава Замлинського можна зрозуміти, що частина стрілецької зброї залишиться у львівських військових, яких навчають на Яворівському полігоні канадські інструктори.

«Інструктори з Канади разом із нашими військовослужбовцями разом відбувають певні тактичні й інші навчання, використовують свої навички, обмінюються досвідом і таке партнерство нам є вкрай важливим», — сказав він.

В аеропорту борт з військовою допомогою зустріли також аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні полковник Роберт Фостер начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук

https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA/posts/260316146280845

Читайте також:

Військова місія UNIFIER. Канада направить в Україну військовослужбовців для підготовки ЗСУ

Як повідомлялось раніше, до України в суботу, 19 лютого, прибув літак з оборонною допомогою від Канади.

Напередодні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що уряд ухвалив рішення видати Україні кредит і поставити летальне озброєння на суму 7,8 мільйона канадських доларів (приблизно 6,1 мільйона доларів США) на тлі загрози вторгнення РФ.

Як стало відомо у суботу, 19 лютого, співробітників офісів НАТО в Києві переводять до Брюсселя та Львова.





Comments

    No results found.