Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні, – Зеленські вшанували загиблих на Майдані

Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували загиблих на Майдані. Вранці 20 лютого вони поставили запалені лампадки біля меморіальної плита з портретами загиблих Героїв Небесної Сотні.

Відповідним відео глава держави поділився у соцмережах. На оприлюднених кадрах видно паперових янголів, які символізують полеглих під час Революції Гідності,

Зауважте "Ангели пам'яті": як українці у Польщі відзначають День Героїв Небесної Сотні

Вічна пам'ять загиблим на Майдані! Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні,
– написав президент.

Зеленські вшанували загиблих на Майдані: дивіться відео

Зауважте! 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Вшанували героїв Небесної Сотні

  • Дні 18 – 20 лютого стали найчорнішими в історії Революції Гідності.
  • Упродовж цих 3 днів у Києві загинули 70 героїв, ще майже 2 десятки – померли у лікарнях від отриманих травм через деякий час.
  • В українській столиці 18 лютого 2022 року відбулася акція "Ангели пам'яті".
  • До меморіалу люди принесли квіти та свічки. Також на згадку про загиблих героїв принесли сотні паперових янголів. Їх почепили на деревах, які "бачили" розстріл мирних протестувальників.
  • У Львові 18 лютого відбувся Марш єдності. Участь у ньому взяли близько 1000 людей.
Зверніть увагу! Злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані у справи Майдану. Загалом від подій, які відбувалися в центральній частині міста Києва під час Євромайдану, постраждало понад 2500 осіб. Станом на листопад 2021 року Офіс генпрокурора повідомляв про процесуальне керівництво у 63 кримінальних провадженнях, вчинених під час Революції Гідності. Це понад 3500 епізодів. У них повідомлено про підозру 128 особам. Водночас у судах розглядають 111 таких проваджень за обвинуваченням 207 осіб.




Comments

    No results found.