На Рівненщині двох депутатів Березнівської міської ради позбавлять мандатів

У двох депутатів Березнівської міської ради від партії “Сила і Честь” відберуть депутатські мандати. Відповідне рішення було прийняте вчора, 19 лютого під час обласних зборів цієї політичної партії, які відбулися у місті Острог.

Зокрема, процедуру імперативного мандату застосують до Ольги Одейчук та Василя Ціпана.

За словами голови Рівненської обласної організації політичної партії “Сила і Честь” Віталія Ундіра дані депутати неодноразово порушували партійний статут та своїми діями на депутатській посаді завдають шкоди іміджу партії.

“Сьогоднішнє наше рішення, це не покарання “неугодних” нам депутатів, а навпаки, відновлення справедливості. Адже ми неодноразово спілкувалися з Одейчук та Ціпаном, просили пояснити їх дії. Чому вони, практично відразу ж після обрання їх місцевими депутатами вийшли з фракції, чому голосують всупереч рішенням нашої партії та всупереч інтересам виборців, переслідуючи свої меркантильні інтереси. Однак відповідей на ці питання ми не отримали. Тому, наше сьогоднішнє рішення про відкликання у них депутатських мандатів цілком логічне”, – зазначив під час зборів Віталій Ундір.

До слова, Ольгу Одейчук та Василя Ціпана запрошували на вчорашні збори обласної організації, аби вони аргументували свої дії перед партійцями. Однак, депутати проігнорували дане запрошення та побоялися виступити перед своїми колегами.

“На жаль, практично відразу ж, Одейчук та Ціпан почали співпрацювати з іншою політичною силою у міській раді, від якої їх не обирали. Почали намагатися блокувати гарні ініціативи міської влади для мешканців громади, порушувати наші партійні принципи, вирішувати власні інтереси, замість роботи на благо наших людей. Тому, прошу Вас підтримати відкликання у цих депутатів їхніх мандатів. Повірте, ті хто прийдуть замість них, це авторитетні люди, які точно працюватимуть в інтересах громади і її мешканців”, – звернувся до присутніх делегатів зборів представник Березнівської організації партії “Сила і Честь” Анатолій Гудько.

Під час голосування питання відкликання депутатських мандатів у Ольги Одейчук та Василя Ціпана було підтримано практично одноголосно. А тому найближчим часом розпочнеться відповідна процедура.

Як відомо, імперативний мандат – це процедура дострокового відкликання депутата з його посади. Це відбувається тоді, коли партія, від якої він делегований, вирішує, що депутат не впорався з поставленими завданнями чи порушує принципи політсили.




Comments

    No results found.