"Один постріл може призвести до війни" – Зеленський про те, до чого можуть призвести провокації бойовиків

Президент України Володимир Зеленський на тлі посилення російської агресії на сході України, де окупанти примусово почали вивозити людей до РФ, попередив, що "будь-які провокації дуже небезпечні", оскільки можуть призвести до нових бойових дій.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю ведучій CNN Крістіані Аманпур у межах Мюнхенської конференції.

За його словами, українські партнери, зокрема, Польща, країни Балтії, Литва і Естонія, Латвія, Молдова, "розуміють, з якими ризиками ми стикаємося і знають, до чого це може призвести". Тому, як наголосив Зеленський, "потрібно бути дуже обережними".

"Я думаю, що найскладнішим питанням є те, що в Криму, на тимчасово окупованій території Донбасу вздовж України та Росії, на тимчасово окупованих територіях є від 30 до 35 тис., тож провокації, дійсно, дуже небезпечні, якщо є така кількість військ. Один обстріл, один артилерійський постріл можуть призвести до війни", – попередив Зеленський.

Крім того, президент сказав, що нинішня напруженість через російську агресію є "жахливою" і "трагедією для нашої нації, для нашого народу".

Нагадаємо, 18 лютого ватажки бойовиків заявили про примусове вивезення жителів окупованого Донбасу до Росії, називаючи це "евакуацією".

Читайте також:

Дізналися з новин: у Путіна відреагували на примусове вивезення людей з "ЛДНР", яке оголосили терористи

Життя серед війни: на Донеччині українці ховаються від обстрілів у розбитих оселях

Бойовики обстрілюють дорожній коридор "Луганськ-Щастя": запис звуків пострілів

"Потрапите на російське кладовище": як у Ростовській області РФ зустрічають примусово вивезених жителів "ЛДНР"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.




Comments

    No results found.