В угіддях Тульчинського держлісгоспу зросла кількість диких тварин

Кіт лісовий – відтепер офіційний мешканець і в лісах Тульчинщини. Лісівники кажуть, що і раніше помічали цього червонокнижного хижака. Однак лише зараз даний факт вперше підтвердив облік тварин в мисливських угіддях Тульчинського лісомисливського господарства.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ.

Облік диких тварин (парнокопитних, хутрових) проводять щороку наприкінці січня – на початку лютого працівники лісової охорони, єгерської служби та мисливствознавці.

За результатами «зимового перепису» в угіддях лісомисливського господарства нараховується 160 кабанів, 1010 козуль, 1388 зайців-русаків, 175 куниць лісових, 134 тхори, 167 борсуків, 68 видр, 172 куріпки сірої, 213 фазанів звичайних (переважна більшість – у Піщанському лісництві), 6 ланей, 4 особини кота лісового, 97 лисиць, 5 вовків (хижак зафіксований у Заболотненському та Кирнасівському лісництвах).

Облік встановив збільшення у порівнянні з минулим роком чисельності козулі, борсука. На ріст кількості кота лісового, можливо, позитивно впливає збільшення кормової бази, висловлюють припущення мисливствознавці. Цього представника зникаючого виду тульчинські лісівники часто зустрічають в угіддях, попри те, що кіт лісовий – досить обережний звір і веде переважно нічний спосіб життя. На фото – знімок з приладу нічного бачення (тепловізора), зроблений під час здійснення рейдів з метою охорони мисливських угідь.




Comments

    No results found.