У Глобинській громаді затвердили нові тарифи на водопостачання та водовідведення, вивезення сміття

У Глобинській громаді затвердили нові тарифи на водопостачання та водовідведення, вивезення сміття
17 лютого на засіданні виконавчого комітету Глобинської міської ради затверджено тарифи на водопостачання, водовідведення, вивезення сміття, а також встановили плату за абонентське обслуговування споживачів.
Джерело: Глобинська міська рада
У ході засідання прийнято низку важливих рішень з різних сфер життєдіяльності громади. Серед них – рішення про встановлення (з 01 березня 2022 року) Комунальному підприємству «Глобинське» нових тарифів з врахуванням ПДВ:

а) на централізоване водопостачання - 19,60 грн за 1 куб. м. води;

б) на централізоване водовідведення:
- для населення – 20,00 грн за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

для бюджетних організацій та інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери)- 40,45 грн за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

в) на вивезення рідких побутових відходів з вигрібних ям асенізаційними автомобілями – 85,16 грн за 1 куб. м. рідких побутових відходів;
г) на вивезення твердих побутових відходів – 165,72 грн за 1 куб. м. твердих побутових відходів;
д) на зберігання (приймання та розміщення) твердих побутових відходів на території сміттєзвалища – 23,05 грн за 1 куб. м. твердих побутових відходів.
Місячна вартість послуг по вивезенню та зберіганню (розміщенню) твердих побутових відходів на території звалища в розрахунку на 1 мешканця Глобинської ТГ, відповідно до затверджених Глобинською міською радою норм утворення твердих побутових відходів:
- багатоквартирні будинки – 24,54 грн.
- приватний сектор – 28,32 грн.
Також було прийнято рішення - погодити (з 1 березня 2022 року) КП «ГЛОБИНСЬКЕ» плату за абонентське обслуговування з врахуванням ПДВ за індивідуальним договором про надання комунальних послуг в розрахунку на 1 абонента (особовий рахунок) для споживачів, які користуються:

послугами водопостачання – 5,98 грн за 1 особовий рахунок;

послугами водопостачання та вивозу твердих побутових відходів – 11,96 грн за 1 особовий рахунок (5,98 грн. + 5,98 грн);

послугами водопостачання, водовідведення або вивозу рідких побутових відходів з вигрібних ям та послугами по вивозу твердих побутових відходів – 17,94 грн за 1 особовий рахунок (5,98 грн + 5,98 грн + 5,98 грн).

Тобто плата за абонентське обслуговування становить 5,98 грн за одного абонента (не за одну людину). Варто зазначити, що раніше плата за абонентське обслуговування була включена до тарифної діяльності.




Comments

    No results found.