Дієтологи назвали сніданок, який допоможе вдвічі швидше схуднути

Вчені Міссурійського університету (США) виявили, що сніданок з високим вмістом білка знижує потяг до жирних та солодких продуктів та пригнічує апетит протягом дня.

Дослідники провели експеримент, у якому взяли участь молоді жінки із зайвою вагою чи ожирінням. Усіх респондентів поділили на дві групи. Першій групі запропонували сніданок із високим вмістом білка (HP), який складався з нежирної яловичини, яєць, молочних та рослинних продуктів. А другій — сніданок із нормальним вмістом білка (NP) із готових до вживання пластівців. Експеримент показав, що сніданок з високим вмістом білка збільшував денну ситість, зменшував кількість вечірнього перекушування і покращував якість дієти.

— Ці дані свідчать про те, що сніданок, багатий на білок, є однією з потенційних стратегій запобігання переїданню та покращенню якості дієти шляхом заміни нездорових закусок високоякісними продуктами для сніданку, — зазначила автор дослідження, доктор Хізер Лейді.

Дієтологи нагадують, що багато білка містять молочні, м’ясні, рибні продукти, а також яйця. Приготований з них сніданок дозволяє не тільки відмовитися від шкідливих перекушування, але й схуднути вдвічі швидше.

Жіночий світ




Comments

    No results found.