Консульство Польщі закликає своїх громадян покинути Харків

Генеральне Консульство Республіки Польща у Харкові закликає своїх громадян утриматися від будь-яких поїздок у Харків та Харківську область.

Як передає Depo.Харків, таке звернення з’явилося на офіційному сайті Консульства Польщі.

"З огляду на зростання напруженості та нестабільну безпекову ситуацію на південному сході України, МЗС рекомендує утриматися від будь-яких поїздок у Харківську, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Полтавську, Сумську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Одеську, місто Севастополь та Автономна Республіка Крим. Громадяни Польщі, які перебувають у цих районах України, мають їх покинути", - йдеться в повідомленні до громадян Польщі.

На решті території України Міністерство закордонних справ Польщі рекомендує "уникати непотрібних поїздок".

"Люди, які перебувають в Україні, повинні неодмінно: зареєструватися в системі Odyseusz; регулярно стежити за інформацією Міністерства закордонних справ у профілях польських представництв у соціальних мережах та на веб-сайтах; підготуватися на випадок, якщо вам буде потрібно швидко залишити місце перебування",

- написано на сайті Консульства Польщі.

Також громадянам Польщі рекомендують мати під рукою найважливіші документи та готівку.

Крім того, Міністерство закордонних справ закликає громадян Польщі негайно покинути непідконтрольні українській владі частини Донецької та Луганської областей, а також території, що прилягають до лінії розмежування.

"Вам категорично заборонено подорожувати в ці райони. Ми не надаємо польським громадянам консульську допомогу в цих районах", - наголошують у Консульстві.

"В Україні нещодавно сталися напади на місця, які відвідують польські туристи (установи, пам’ятники та меморіали, пов’язані з Польщею). У публічному просторі з’являються антипольські гасла, символіка та антипольські демонстрації. Під час поїздки можуть виникнути провокаційні ситуації, зокрема під час масових зібрань. Ми рекомендуємо уникати їх і поважати місцеві символи (прапори, емблеми тощо)", - підкреслюється в повідомленні.

Читати також: Генконсульства Росії та Польщі в Харкові посилено охороняють




Comments

    No results found.