"Ми нікого не боїмося на своїй землі й готові дати достойну відсіч", - начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов

У суботу, 19 лютого, у стінах спорткомплексу Головного управління Національної поліції в Полтавській області поліцейські, медики та представники громадських організацій навчали жителів обласного центру алгоритму дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та інших ймовірних небезпек. У заході взяли участь начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, заступники начальника ГУНП Максим Ахрамєєв та Борис Реутов, а також керівники громадських організацій "Єдність і братерство", "Скіф", представники громадського формування "Легіон ІV", військово-патріотичного клубу "ШТУРМ-2", волонтери та охочі мешканці Полтави.

У Полтаві правоохоронці та представники громадських організацій навчали місцевих мешканців заходам безпеки у разі виникнення надзвичайних подій. Про це інформує пресслужба поліції Полтавщини.

На початку тренінгу всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв, які полягли за незалежність України. Звертаючись до присутніх у залі людей начальник поліції Полтавської області Євген Рогачов зазначив, що такі тренінги є надзвичайно актуальними в умовах сьогодення,

коли проти нашої держави ворог веде активну гібридну війну. "Нас намагаються залякати, посварити, викликати паніку в суспільстві, нашкодити економіці та створити загрозу суверенітету України. Але ми нікого не боїмося на своїй землі й готові дати достойну відсіч будь-кому, хто зазіхне на нашу свободу та незалежність. Тож не панікуємо, навчаємось, тренуємось, об’єднуємось заради миру та безпеки в нашій країні. Крім того, здобуті сьогодні навички можуть знадобитися кожному громадянину в повсякденному житті", наголосив він.

Під час тренінгу працівники спецпідрозділу поліції "КОРД" та батальйону поліції особливого призначення продемонстрували різні види зброї та заходи безпечної поведінки з нею. Представники тренінгового центру поліції області, громадських організацій "Єдність та братерство", "Скіф", а також представники громадського формування "Легіон ІV", військово-патріотичного клубу "ШТУРМ-2" акцентували увагу присутніх на різних видах вибухівки й боєприпасів, поінформували учасників тренінгу, як діяти під час виявлення небезпечних та підозрілих предметів.

Також провели практичні навчання щодо надання першої домедичної допомоги при пораненнях і травмуваннях та проінструктували присутніх, як правильно формувати аптечки. Учасники заходу подякували організаторам за отримані теоретичні знання та практичні навички поведінки під час виникнення різноманітних загроз. Адже правильний алгоритм поведінки в екстремальних ситуаціях рятує людям життя.

ASPI news повідомляло, що з 14 лютого весь особовий склад поліції Полтавської області переведено на посилений режим несення служби. Щодня наряди поліції відстежують ситуацію на Полтавщині для вчасного виявлення та реагування на будь-які ризики. Раніше начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов закликав з розумінням поставитися до перевірок, зумовлених псевдомінуванням об'єктів інфраструктури.




Comments

    No results found.