Письменники Кропивниччини ініціювали розмову про ветеранську прозу

19 лютого письменники Кропивниччини ініціювали розмову на тему жанру ветеранської прози в сучасній літературі. Про це йдеться на офіційній сторінці Кіровоградської обласної організації НСПУ у Facebook. Це питання є важливим з багатьох причин. З одного боку, ветеранська проза є жанром, що виник закономірно із подіями, які відбуваються на сході нашої держави. З іншого боку, це жанр, у якому сьогодні працюють як професійні письменники, так і автори, яких письменниками зробила війна. Також не слід забувати, що ветеранська проза, власне, не є новим жанром – згадаймо твори митців ХХ століття…
«Ветеранська проза: жанр чи необхідність?» – так було сформульовано тему літературного салону, започаткованого нещодавно Кіровоградською обласною організаціє НСПУ.
Під час зустрічі присутні могли послухати виступи письменників, науковців, педагогів з різних куточків України: Григорія Клочека, Тамари Горіха Зерня, Артема Попика, Оксани Буянової, Максима Корнієнка, Тетяни Левінської, Василя Левицького, Надії Гармазій, Світлани Ковтюх, Тетяни Карман, Олени Павленко, Ганни Лапко та інших.
«Нас тішить, що на ініціативи письменників Кропивниччини вже вкотре відгукуються люди з усієї України, люди, яким є ЩО сказати. Сьогодні до нашої розмови, зокрема, долучилися письменники, які пишуть про те, що знають дуже добре з власного досвіду. Це авторка чи не кращого сьогодні роману про реальних людей і реальне життя в умовах війни «Доця», який нині вийшов у фінал Шевченківської премії, і також роману «Принцип втручання» Тамара Горіха Зерня. Також з нами був Артем Попик, який ще недавно мав позивний Лемур, а після повернення з АТО почав писати, то ж нині відомий як автор книги “ПроКотел та інші оповідки”. Це була жвава й невимушена розмова, яка неодмінно має бути відрефлексована», – зазначають організатори.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.
Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/
“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.




Comments

    No results found.