Славутська міська лікарня погасила кредит, який брала на виплату зарплат медикам, але проблеми залишилися

Як повідомлялося раніше, через затримку виплати коштів медичних гарантій Національною службою здоров’я України, Славутська міська лікарня була вимушена взяти короткостроковий кредит на виплату підвищених заробітних плат медичним працівникам, зазначають у пресслужбі Славутського МВК.

«НСЗУ перерахувала кошти Славутській лікарні за січень, які надійшли вчора у розмірі 7 млн. 200 тис. За рахунок цього автоматично було погашену кредитну лінію. Крім того, здійснено виплату авансу працівникам за лютий та закрито ще ряд фінансових питань, яких «назбиралося» чимало. І якщо нам якось вдасться вирішити питання із виплатою заробітної плати за поточний місяць, то у березні із цим буде дуже проблематично» - розповів її директор лікарні Леонід Радзивілюк

За його словами, попри збільшення фінансування державою програми медичних гарантій у поточному році, коштів не вистачає не лише на задеклароване підвищення базового рівня зарплат, а й на покриття необхідного обсягу медичних послуг, закупівлю лікарських засобів тощо, адже витрати на це постійно зростають.

«Найбільша проблема у тому,

що навіть при максимальній економії, коштів НСЗУ, необхідних для виплати зарплат медикам у розмірі, встановленому Кабміном, однозначно не вистачить. Більше того, у лікарні є багато інших, крім заробітної плати, питань: медикаменти, продукти харчування, пальне, метрологія тощо. Будемо надіятися, що уряд врешті-решт виділить обіцяну субвенцію, щоб забезпечити виплату підвищеної зарплати медичним працівникам. Поки що мені важко сказати, як будуть здійснюватися ці нарахування.

Як заклад охорони здоров’я вторинного рівня, ми заключили та задіяли всі пакети на надання медичних послуг – це той максимум, який можливий на сьогодні. І якщо розглянути можливість підписання ще одного-двох пакетів (проте через відсутність відповідних фахівців нам це не вдасться це зробити), навіть вони суттєво не змінять ситуацію. Проте, незважаючи на усі ризики, пов’язані із фінансуванням оплати праці, ми постійно працюємо над цим питанням», – підсумував Леонід Анатолійович.




Comments

    No results found.