Рівнянин викликав поліцію на «порушницю», натомість сам сплатить 3 400 гривень штрафу

До редакції Радіо ТРЕК надійшов лист від рівнянина, у якому він розповідає історію свого сусіда Петра Д.

Подія сталася 17 лютого. Далі подаємо текст, який ми отримали.

Доброго дня.

Знову змушений розповісти вам випадок, який в чергове ілюструє намагання правоохоронних органів «визнання» нашої держави, як правової.

Випадок стався з чоловіком, моїм сусідом Петром Д., який стояв об 11-й годині між магазином «Бурштин» на вул. Набережній, 8 та магазином «Техносад» на вул. Сагайдачного, 12, очікуючи зустрічі зі своїм колегою по роботі.

Раптом з магазину «Техносад» вискочила жінка і почала в агресивній формі пред’являти претензії до чоловіка, мовляв, чого ти тут стоїш, ти злодій, наркоман, алкоголік, ти хочеш щось вкрасти (при цьому цей чоловік ніколи не був ніким поміченим навіть напідпитку, завжди дуже пристойно вдягнутий).

Він чемно відповів, що навіть не знайомі, яке вона має право принижувати його честь та гідність, сказав, що викличе поліцію і вона відповість за законом за наклеп.

Тут вже підійшов очікуваний колега і не міг зрозуміти, що це з жінкою коїться.

Ось це місце,

де все відбувалося

Почувши це вона вилила ще більше нецензурної лайки та вже погрожувала фізичною розправою, коли чоловік не витримав і таки викликав поліцію.

Поліціанти приїхавши зразу запропонували примиритися і вони відзвітуються, що виклик не підтвердився, і всі залишаться задоволеними. Але обурений чоловік повідомив, що він все ж таки хоче написати заяву.

І тут поліціанти взяли пояснення сторін, заяву прийняти відмовились, пояснення колеги як очевидця подій на чисельні прохання відбирати відмовились, проте склали протокол на чоловіка за ст. 183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб), що передбачає адмінстягнення у вигляді штрафу 3400 грн.

На прохання чоловіка пояснити на якій підставі, поліціанти відповіли – можете оскаржити в суді протягом 10 днів. На прохання дати копію протоколу відповіли, що прийде поштою.

Чоловік подав заяву в Рівненський міський відділ УМВС України в Рівненській обл. на вул.. Пушкіна, 4 щодо протиправних дій працівників поліції.

Чоловік має намір висвітлити цю подію в медіа, залучити громадськість.

P.S. Ми відсвяткували День єднання в України, але про яку міць нашої держави може йти мова, коли на таких прикладах зміцнюється тільки недовіра до влади…

Редакція

Радіо ТРЕК звернулася до патрульної поліції, щоб там прокоментували цю ситуацію.

Заявник, викликаючи поліцію, повідомив що жінка перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, поводиться агресивно, фотографує заявника і має намір вчинити бійку.

Прибувши на місце події ці факти не підтвердилися. Жінка була без ознак сп’яніння, адекватна, агресивних дій не чинила, а просто зробила зауваження для громадянина, який негативно на неї відреагував і що його обурило.

Вона пояснила, що чоловік два дні ходив біля магазину, де у них стоять драбини, і подумала, що він мав намір їх вкрасти. Але конфлікту при патрульних не було.

Також на місце події прибув місцевий дільничний, який допомагав розібратися у ситуації.

Патрульний кілька разів запитував заявника, чи ставитиме він підпис в адмінматеріалах, на що той відмовився. Після того, як патрульний заповнив постанову, чоловік зателефонував до когось і йому порадили підписатися. Проте поліцейський вже вказав у матеріалах, що від підпису та отримання копії чоловік відмовився.

Радіо Трек: НОВИНИ




Comments

    No results found.