В ОДКБ запропонували ввести на Донбас «миротворців»: названо умову

Генеральний секретар Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) Станіслав Зась запропонував ввести «миротворців» організації на Донбас. Для цього потрібна добра воля України та мандат Радбезу ООН.

Про це Станіслав Зась розповів в інтерв'ю для Reuters.

«Гіпотетично можна собі це уявити, якщо була б добра воля з боку України — це ж їх територія — якщо був мандат Радбезу ООН, і якщо таке рішення було підтримане всіма нашими урядами», — заявив Зась.

Генсек ОДКБ не вірить, що ситуація на Донбасі повернеться в колишній стан, тому сторонам треба сідати за стіл переговорів і домовлятися.

«Це нова реальність», — додав Зась.

ОДКБ спирається на Збройні сили шести її членів: Росії, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизії та Таджикистану. ОДКБ має 17-тисячний контингент у постійній готовності та спеціалізовані «миротворчі сили» чисельністю майже 4 000 людей.

Раніше керівництво Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні дозволило брати відпустки працівникам місії у зв'язку із військово-політичною ситуацією в Україні.

Росія вдається до інформаційних вкидів для виправдання своєї агресії. У Німеччину та Францію направлено прохання посилити місію ОБСЄ в Україні.

Опубліковані 18 лютого звернення ватажків «ДНР» та «ЛНР» щодо початку евакуації були готові для публікації вже 16 лютого, до обстрілів, в яких вони звинуватили ЗСУ, випливає зі збережених метаданих офіційних роликів.




Comments

    No results found.