«Муніципальна варта» слідкує за порядком на вулицях Херсона

«Тротуари в місті мають бути для пішоходів і вільними від стихійної торгівлі. Таке першочергове завдання ставить Херсонський міський голова Ігор Колихаєв перед інспекторами комунального підприємства «Муніципальна варта». Про це під час прес-конференції 17 лютого заявив в.о. директора КП Ілля Чорнозуб.

Нагадаємо, депутати Херсонської міської ради 2 квітня 2021 року підтримали створення КП «Муніципальна варта». Тоді ж затвердили Статут підприємства. У жовтні минулого року наказом Міністерства внутрішніх справ України КП «Муніципальна варта» отримало ліцензію на охоронну діяльність.

Рішенням виконавчого комітету від 9 вересня 2021 року співробітники МВ визначені як посадові особи, яким надано право складати адміністративні протоколи застосовуючи статті №152, 154, 160, 175-1 Кодексу України, за:

– порушення в сфері благоустрою;

– неправильного утримання собак та котів (місце вигулу, наявність на собаці намордника в громадському місці тощо),

– торгівлю у невстановлених місцях;

– куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

– порушення правил благоустрою території,

інше.

На даний час у «Муніципальній варті» 26 вартових, найближчим часом планують доукомплектувати до 35.

– Усі співробітники пройшли спеціальне двотижневе навчання. Серед особового складу воїни АТО, колишні співробітники поліції та податкової. Кожен має великий послужний список, досвід роботи в сфері адміністративних покарань, розуміння своїх повноважень, прав та обов’язків. Окрім цього, кожен інспектор попереджений про відповідальність, у тому числі кримінальну, за будь-який прояв корупції. – зазначає в.о. директора КП «Муніципальна варта» Ілля Чорнозуб.

Інспектори «Муніципальної варти» при собі мають посвідчення (на фото), бодікамеру, ліхтарик, рацію, газовий балончик та резиновий кийок. Окрім цього, інспекторів можна розпізнати за брендованими автомобілями та формою одягу.

– У разі виявлення порушення закону ми можемо притримати людину до прибуття правоохоронців. Також ми можемо складати протоколи за торгівлю у невстановлених місцях, вигул тварин без намордників, паління у непередбачених для цього місцях та розпиття спиртних напоїв у громадських місцях.

Що стосується стихійної торгівлі,

то ми бачимо багато негативу стосовно ситуацій, коли нібито наші інспектори розганяють бабусь та дідусів, які продають якісь овочі. Жодної фізичної сили ми ні до кого не застосовуємо, лише попереджаємо. І всіх запрошуємо та скеровуємо на територію ринків.

Повірте, на кожному ринку в місті достатньо соціальних місць, де громадяни зможуть безкоштовно реалізувати продукцію зі своїх городів. Правила одні для всіх. Якщо стихійна торгівля заборонена, то заборонена для всіх, без виключення. – пояснює Ілля Чорнозуб.

Також за останній тиждень інспектори виявили 6 фактів, коли громадяни намагались скинути сміття не на міський полігон, а у плавні.

Серед планів – аби підприємство заробляло власні кошти, а не лише фінансувалось з бюджету громади. Також, планується створити «гарячу лінію», куди зможуть звертатись мешканці громади та повідомляти про порушення, наприклад, правил благоустрою», - повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.




Comments

    No results found.