У закладах освіти Генічеська провели заходи до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

«Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.

20 лютого в Україні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні під час Революції Гідності 2013-2014 років. Пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні протягом тижня у закладах загальної середньої освіти Генічеської міської ради пройшли заходи патріотичного спрямування. Вони проводилися з урахуванням дистанційної форми навчання учнів. Для здобувачів освіти організовано тематичні бесіди «Ангели пам’яті», «Герої у пам’яті – біль у серці», урок-реквієм «На варті – Небесна Сотня»,

проведено виховні медіа-години «Україна: шлях до свободи», «Небесна Сотня Ангелів», «Щоб у піснях лишились назавжди», «Небесна Сотня – герої не вмирають».
У бібліотеках закладів освіти оформлено тематичні виставки «Героям слава – вписано в серцях!», «Гідності хай промінь не згасає!», «Небесна Сотня – Герої нашого часу».
У закладах загальної середньої освіти відбулися творчі конкурси патріотичних поробок «Ангели Майдану». Для здобувачів освіти старших класів організовано онлайн-перегляд документальних фільмів «Зима, що нас змінила», «Люди, що змінили хід історії».
Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною свого життя показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним», - повідомляє інформаційне видання «Український Південь»з посиланням на сайт Генічеської міської ради.




Comments

    No results found.