Шкільні кухарі Херсонщини тренувалися готувати за рецептами Євгена Клопотенка

Херсонщина – перша з 5-ти областей України, де відбулося навчання шкільних кухарів у рамках реформи шкільного харчування.

У Херсонському вищому професійному комерційному училищі шкільні кухарі долучилися до обговорення цілей та завдань реформи шкільного харчування, ключових положень законодавства та основ користування технологічними картками, повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

Менше солі та цукру, більше овочів і фруктів. 1 січня в Україні стартувала реформа шкільного харчування, яка відбувається за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Проте, як зазначив раніше шеф-кухар та розробник нового меню Євген Клопотенко, деякі шкільні кухарі мають недостатню кваліфікацію, тому на місцях можливі ситуації, коли діти відмовляються їсти страви у шкільній їдальні, приготовані відповідно до нових норм шкільного харчування.

У зв’язку з цим команда Cult Food разом з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров'я» організували в обласних центрах офлайн-тренінги для шкільних кухарів.

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич звернувся до учасників заходу та наголосив, що формування здорового способу життя, правильних харчових звичок у дітей буде найважливішим результатом реформи шкільного харчування.

В рамках практичної частини учасники опанували методи приготування деяких страв із нового шкільного меню.

За результатами тренінгу кухарі зможуть запровадити на шкільних кухнях сучасні методи роботи та підготуватися до роботи з рецептурами на новому та застарілому обладнанні.




Comments

    No results found.