Народний депутат Ковальов з Херсонщини у п'ятірці рекордсменів за кількістю виконавчих проваджень

Народні обранці порушують ухвалене ж ними законодавство. До такого висновку дійшли аналітики YouControl. У п'ятірку рекордсменів за кількістю виконавчих проваджень входить і депутат від Херсонщини Олексій Ковальов.

За даними аналітиків YouControl, в Олексія Ковальова 10 виконавчих проваджень. Він перебуває на четвертому місці у п'ятірці рекордсменів. Очолює цей список депутат від фракції "Слуга народу" Ігор Негулевський. На його рахунку 28 виконавчих проваджень. На другому місці ‒ його колега з президентської фракції ‒ Володимир Тимофійчук. Він зібрав 19 проваджень. Одразу за ним позафракційний депутат-мажоритарник з Донеччини ‒ Євген Яковенко, 16 виконавчих проваджень.. І замикає п’ятірку Ілля Кива від фракції ОПЗЖ з дев'ятьма виконавчими провадженнями.

"Найпоширенішою причиною виконавчого провадження серед депутатського корпусу є стягнення коштів на користь держави за різного роду адміністративні правопорушення . Найчастіше йдеться про стягнення штрафів за порушення правил дорожнього руху, стягнення аліментів, стягнення витрат виконавчого збору та провадження, конфіскація майна вилученого митними органами тощо", - розповів заступник керівника YouControl з правових питань Данило Глоба.

Що відомо: У зв’язку з окупацією частини українських територій Верховна Рада представлена не 450, а 423 народними депутатами. За допомогою Автоматизованої системи виконавчого провадження Мінюсту аналітики YouControl з’ясували, що станом на 3 лютого стосовно 180 депутатів було відкрито виконавчі провадження. Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber




Comments

    No results found.