“Не стане природної краси, яку бачив Шевченко”, – Коваленко про плани на видобуток піску у Каневі

Видобуток піску біля підніжжя Чернечої гори змінить місцевий ландшафт.

У цьому переконана в.о. директора заповідника Валентина Коваленко.

За її словами, до заповідника звернулися від “Облархбюро” із повідомленням про розпорядження Канівської РДА від 30 грудня 2020-го року про розроблення детального плану території щодо зміни цільового призначення землі в межах Ліплявського громади.

– Це облархбюро інформує, що розпочато розробку детального плану території для розміщення піщаного кар’єру. Ясна річ, ми почали бити в дзвони. Ландшафт в охоронних зонах заповідника – це рекреаційна зона, яка вимагає умов збереження. І в плані організації території і в плані розвитку заповідника зауважено: зміна цільового призначення не передбачена, – пояснює вона.

Коваленко занепокоєна, що можлива поява піщаного кар’єру змінить краєвид із оглядового майданчику Тарасової гори.

– Не стане природної краси, яку бачив Шевченка. Ми ж очима Шевченка хочемо бачити нашу Україну. А далі? Спочатку кар’єр. А далі? Почнуть розбудовувати, що вони захочуть. Ми знаємо, як це робиться. Дай дозвіл один, а потім уже буде ситуація як із човновою станцією. Якраз біля дороги, біля Тарасової гори є човнова станція. Вона розбудовується і надбудовується. Ми змушені працювати з прокуратурою, ми хочемо звернути увагу, що робиться безчинство! – каже вона.

Весь ефір можна переглянути нижче: Як писав 18000, біля підніжжя Чернечої гори вже скоро може початися видобуток піску. Детально можна почитати ТУТ.




Comments

    No results found.