Ватутіне хоче повернути в комунальну власність майже 70 га приватизованої землі

Ватутінська міська рада, що на Черкащині, звернулась до офісу Президента та Генерального Прокурора України з проханням повернути в комунальну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення розміром 69, 5 га з єдиним кадастровим номером, що була поділена в грудні 2020 року Держгеокадастром на 35 ділянок з присвоєнням окремих кадастрових номерів і роздана (за виключенням однієї ділянки й доріг) у приватну власність.
Звернення до вищих чинів держави формувалось на основі запиту міського депутата Олега Ступника. Міськрада опирається на те, що після утворення громади дані землі мали бути передані саме їй. Крім того, на момент поділу ділянка перебувала в чинній оренді.
«Заяви від невідомих громадян до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області зареєстровані 28. 12. 2020 року. Держгеокадастр відповідно до законодавства мав видати Наказ про відмову у передачі землі у власність, оскільки станом на 15.12. 2020 року фактично вже не розпоряджався даними землями і з 17.12. 2020 року зобов’язаний був передати їх у комунальну власність Ватутінської міської територіальної громади. Натомість, 30.12.2020, уже не маючи повноважень щодо розпорядження землею, Держгеокадастром здійснено її передачу у приватну власність 34-х осіб», – йдеться у депутатському зверненні.
Ватутінській міськраді з цієї землі передали лише одну ділянку з 35-ти (близько 2-ох га) та 4 польові дороги.
«У нас договір оренди на ці 69,5 га до 2025 року. Орендну плату ми законослухняно сплачуємо, щомісяця до 10 тисяч. Хоча в 2021 році навіть не засівали землі, нам не дали. Станом на сьогодні нові власники приватизованих ділянок продали наділи вже іншим особам», – каже орендар Вадим Мирошніченко (ПП «Мирошніченко»).
Справу щодо законності поділу та приватизації згадуваної землі розглядатимуть у судовому порядку.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: На Звенигородщині землі повернуть в державуЗапис Ватутіне хоче повернути в комунальну власність майже 70 га приватизованої землі спершу з'явиться на Вісті Черкащини.




Comments

    No results found.