Народні депутати з Хмельниччини підтримали повернення собі 100% надбавки до зарплатні

Народні депутати повернули собі надбавку до зарплати у розмірі 100% за “інтенсивність праці”. Це рішення підтримали 333 обранці, в тому числі – всі представники Хмельницької області окрім Олександра Гереги, який був відсутній на голосуванні.

Тепер щомісячна зарплата українського депутата складатиметься з посадового окладу в розмірі 10 прожиткових мінімумів, що наразі становить 24 810 грн. З надбавкою депутат отримає вдвічі більше – 49 620 грн, не враховуючи інші надбавки.

Також законопроєкт передбачає такі грошові заохочення:

  • премію відповідно до їхнього особистого внеску до загальних результатів роботи;
  • матеріальну допомога на оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.
До того ж були переглянуті оклади перших заступників, заступників голови комітету, секретарів комітету, заступників голів депутатських фракцій, голів підкомітетів, встановлюються на 3% вище, за оклад члену комітету. Голова комітету має отримувати на 5% більше. Для заступника голови Верховної Ради встановили оклад на 10% вище від посадового окладу народного депутата, пише “Сьогодні“.

За даними опитування дослідницької компанії Gradus, 28,6% українців вважають справедливою зарплатою для себе суму від 20 до 30 тисяч гривень. 24,1% опитаних назвали справедливою зарплату від 15 до 20 тис. грн.

Відповідно до даних Міністерства фінансів, середня заробітня плата у Хмельницькій області станом на грудень 2021 року становила 16 194 грн.




Comments

    No results found.