Депутатам Шепетівської міської ради пролили світло на долю комунальної аптеки

Під час останньої сесії Шепетівської міської ради, яка відбулася 17 лютого, депутати поцікавилися долею єдиної комунальної аптеки, що діяла на території міста.

Бути чи не бути комунальній аптеці на Шепетівщині вирішували свого часу під час засідання спостережної ради. Тоді в грудні 2020-го говорили про відновлення ліцензії на діяльність закладу.

У підсумку, спостережна рада рекомендувала та запропонувала головному лікарю КП КНП «Шепетівський центр ПМСД» в межах своєї компетенції вирішити питання щодо поновлення ліцензії комунального підприємства на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, придбання, реалізацію і зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів з метою діяльності аптеки в структурі Центру ПМСД.

За поновлення роботи цієї аптеки громада боролася 5 місяців, оскільки саме тут за зниженими цінами для пільгової категорії населення можна було придбати ліки. І вже наступного року — в квітні 2021-го — голова Шепетівської районної державної адміністрації Анатолій Катеренчук знову провів робочу зустріч із головним лікарем КП «КНП Шепетівський Центр ПМСД» Андрієм Нечипоруком та представниками Шепетівської спілки ветеранів Афганістану щодо ситуації з комунальної аптекою № 1.

Під час зустрічі головний лікар Центру доповів про ситуацію та запевнив, що за найближчих два місяці комунальна аптека № 1, що діяла при Шепетівському Центру ПМСД, відновить свою роботу.

Однак, крапку в цьому питанні і досі не поставили. Роз’яснити ситуацію з аптекою запросили заступницю міського голови Галину Безкоровайну. Вона зазначила, що днями в міській раді провели нараду, під час якої було розглянуто питання щодо функціонування комунальної аптеки № 1 у Шепетівці. Загалом, таких обговорень було три.

— Під час кожної зустрічі вивчалися всі «плюси» та «мінуси» діяльності даної аптеки, — зауважила в своєму виступі Галина Григорівна.

А ще додала, що аптека потребує вкладення коштів, однак, нема впевненості, що вона буде приносити дохід.

— Це будуть втрати для місцевого бюджету, — зазначила заступниця голови Шепетівської ТГ. — Ми вислухали різні точки зору — і медичних працівників, і лікарів, і депутатів. Прийшли до висновку, що така аптека для нас не є доречною.

Любов Гончарук




Comments

    No results found.