У Чернівцях молодь з інвалідністю долучилась до тихої акції Ангели пам’яті

Як раніше писав pogliad.ua, у Чернівцях вшанували Героїв Небесної Сотні акцією Ангели пам'яті. 18 лютого 2022 року на різних локаціях міста розмістили паперових ангеликів.

17 лютого, аби вшанувати Героїв Небесної Сотні, на Стіні пам’яті у Чернівцях також розмістили ангелів пам’яті. А саме на деревах, кущах, або ж просто тримали у руках. У такий спосіб молодь, яка проходить практику в департаменті соціальної політики Чернівецької міської ради, долучилась до тихої акції. Про це повідомляє Департамент соцполітики ЧМР на сторінці у фейсбук.

- Любити свою країну, поважати пам'ять про героїв та цінувати кожного - основні принципи моралі справжнього українця ...– розповів Микола, студент філологічного факультету.

- Молоді люди зібрались на Центральній площі міста, аби продемонструвати власну життєву позицію. Ми зібрались тут, щоб показати жителям Чернівців, що ніщо і ніхто не забутий. Патріотами не народжуються-ними стають! Ми - українці, і в цьому наша сила, а «янголи-пам'яті» нехай летять у безкраю вись... Герої не вмирають... Просто йдуть... - розповіла волонтерка Юлія Савка.

Цих білих паперових ангелів, що символізують полеглих Героїв - захисників України, створила молодь з інвалідністю.

- Ми виготовили ангелів пам’яті, щоб наші захисники розуміли, що є люди, які їх підтримують і хочуть допомогти. Я вже не вперше долучаюсь до майстер-класів, які організовують у громадській організації «Даруй тепло», - розповів Микола Семенюта.

Як виготовляти ангелів пам’яті, цього навчала волонтерка Юлія Савка.

З року в рік тиха акція «Ангели пам’яті» об’єднує все більше українців з різних міст України. Її ініціювали у пам'ять про розстріл Героїв Небесної сотні 18-20 лютого 2014 року.

Фото взято з фейсбук-сторінки департаменту соцполітики ЧМР




Comments

    No results found.