Сумська область: рятувальники ознайомили освітян з основами пожежної та протимінної безпеки

18 лютого співробітники підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітали до закладу дошкільної освіти в с. Капустинці та Калінінської загальноосвітньої школи у с. Суха Грунь, Роменського району. Працівників навчальних закладів ознайомили з основними правилами пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися як на робочому місці, так і вдома, з порядком дій при виявленні пожежі та першочерговими заходами щодо організації евакуації людей із небезпечної зони. Днем раніше відповідний захід відбувся в навчально-виховному комплексі в с. Будівельне, Шосткинського району.

А у Конотопському районі рятувальники провели інструктивну бесіду з протимінної безпеки для працівників закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 2 «Джерельце» у м. Буринь. Присутнім продемонстрували муляжі мінометних мін та ручної гранати, наголосивши на тому, що незалежно від їхніх розмірів, справжні вибухонебезпечні предмети несуть велику загрозу. А тому вкрай важливо знати як поводитися при виявленні таких або схожих на них знахідок.

Треба пам’ятати, що неможна навіть чіпати такі предмети, а тим більше намагатися їх вилучити. Також не можна користуватися поблизу засобами зв'язку - це може спровокувати вибух. Необхідно відійти тим шляхом, яким прийшли на відстань не менше 100 метрів. Про небезпечну знахідку треба повідомити оточуючих дорослих або безпосередньо зателефонувати до оперативних служби за номерами «101» та «102».Рятувальники у своїх виступах наголошували, що для того аби запобігти небезпечним ситуаціям за участю дітей, вкрай важливо щоб освітяни навчали підростаюче покоління правилам безпечної поведінки. Головне управління ДСНС України у Сумській області




Comments

    No results found.