Тиша в резиденції. Сумські бібліотекарі втілюють освітній проєкт

Проєкт цей називається "Резиденція тиші", і реалізовується він у стінах Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Саме цей заклад виграв грант на суму 1 тис. євро від Гете-Інституту в рамках всеукраїнського конкурсу. За умовами проєкту бібліотека стала своєрідною «резиденцією тиші», місцем зустрічей для інтеграції, інклюзії та різноманітностей. У холі та в коридорах закладу створили комфортний простір для читання, спілкування, а також для фізичного й ментального відновлення. Там проводяться різноманітні спортивні активності, а також лекції й тихі вечірки.

- Наша бібліотека дуже тиха, і це ніби сприймалося як «мінус» - мовляв, нічого не можна організувати, - сказала авторка проєкту Ірина ВАРЛАМОВА. - Але, можливо, ця тиша в самому центрі міста, навпаки, «плюс»? І тому ми вирішили спробувати це довести. Всі охочі: гості і жителі міста - можуть залучатися до засідань нашої «Резиденції». Для цього ми закупили чимало цікавих речей, щоб зробити хол бібліотеки більш виразним. Тут можна реалізувати свої творчі ідеї = помалювати, влаштувати цікаві лекції, взяти участь в майстер-класах.

Уже в день відкриття «Резиденції» відвідувачі могли порелаксувати з фітболами (великими м’ячами, що використовуються при заняттях аеробікою), ознайомитися з азами йоги, подискутувати про ековідповідальність. Згодом відбулася зустріч з драматургинею Богданою ОЛЕКСАНДРОВСЬКОЮ, яка отримала дві нагороди "Гранд Коронації слова" у номінації "П’єси".

Напрочуд цікавою видалася для...




Comments

    No results found.