У Криму «суд» відхилив відводи та клопотання захисту Джелялова та братів Ахтемових

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«У задоволенні відводів було відмовлено, у задоволенні клопотання також. А ось далі просунутися у попередньому слуханні ми не встигли, оскільки у зв'язку із закінченням робочого дня в суді (п'ятниця – короткий день) суд оголосив перерву до 10-ї ранку понеділка», - повідомив Полозов.

За його словами, відповідно до норм кримінального процесуального кодексу, засідання «суду» проходить у закритому режимі, «тому подробиць засідання я повідомити не можу».

Читайте також: Окупанти у Криму засудили Єсипенка до шести років колонії

Адвокат розповів, що під час засідання «захист заявив деякі з підготовлених клопотань, під час обговорення яких постало питання про застосування тортур, нелюдського і незаконного поводження з підсудними, які докладно повідомили суду про те, що з ними робили співробітники ФСБ у період з 3 по 6 вересня, яким чином з них вибивали свідчення».

Як зазначив Полозов, Джелялов і брати Ахтемови були доправлені до зали суду.

«Настрій у них усіх дуже позитивний, вони готові боротися і відстоювати свою невинуватість», - розповів адвокат.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на попередньому слуханні у «справі» стосовно Нарімана Джелялова і братів Асана й Азіза Ахтемових захист заявив клопотання про відведення «судді» та «прокурора» у зв'язку з тим, що раніше вони брали участь у процесах проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, його заступника Ахтема Чійгоза і гендиректора телеканалу ATR Ленура Іслямова, і тому можуть бути зацікавленими особами у справі.

Як повідомлялося, Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у «здійснення диверсії у складі організованої групи» (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та «незаконне придбання, зберігання і перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою» (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Читайте також: Політв’язень Яцкін написав листа із сибірської колонії

Асана й Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин і контрабанді вибухових пристроїв.

За словами Полозова, у «справі» проти Джелялова і братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр «напрацювань» останніх років - тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжного заходу та багато інших заходів.




Comments

    No results found.