Повідомлення про "мінування" у Кропивницькому надходили з Росії – СБУ

Служба безпеки України виявила, що у січні частина повідомлень про "мінування" будівель у Кропивницькому надходили з території Російської Федерації. Про це Суспільному розповіла речниця обласної служби безпеки Юлія Ткач.

За її словами, повідомлення надсилалися з , що були на території Росії. "Упродовж січня наше управління зафіксувало різке зростання кількості анонімних повідомлень про псевдомінування", – сказала речниця.

Це зокрема анонімні повідомлення, які надійшли:

03 січня – про мінування будівлі Національної поліції в області; 13 січня – про закладання п'яти вибухівок в торговельних центрах; 24 січня – про закладання вибухівки в школі №2; 25 січня – про закладання вибухівки у школах та торговельних центрах, і що найбільша кількість в школі №32; ​27 січня – про мінування торговельних центрів та шкілЗа словами Юлії Ткач, це порушення Кримінального кодексу України:

за ​частиною 1 статті 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності". Передбачає позбавлення волі від 2 до 6 років. За повторний дзвінок від 4 до 8 років; за частиною 1 статті 258 "Теракт". У разі загрози вибухів та інших дій, які будуть створювати небезпеку для життя людей, передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Читайте також

У Кропивницькому зіткнулись два автомобілі. Троє людей травмувались, одна з них дитина У Богданівці на Кіровоградщині вдруге протестували проти руху вантажівок селом Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм та Інстаграм Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!




Comments

    No results found.